Assalt a la tanca

Ione Belarra sol·licita una investigació independent sobre les morts a Melilla

La ministra demana «la màxima transparència» i exigeix que les polítiques nacionals respectin «els drets humans i l’Agenda 2030»

Ione Belarra sol·licita una investigació independent sobre les morts a Melilla

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha sol·licitat formalment que el Govern impulsi una «investigació independent» sobre les tràgiques morts a Melilla, segons van informar a EFE fonts del seu departament.

En una carta dirigida ahir als seus homòlegs d’Interior i Exteriors, Belarra ha assenyalat que l’Executiu ha «de mostrar la màxima transparència sobre les actuacions que van portar a terme les forces de seguretat marroquines, així com el màxim respecte i solidaritat amb les víctimes i les seves famílies». Per fer-ho, considera que s’ha de garantir la custòdia de les gravacions i comunicacions que van tenir lloc divendres passat. «Creiem especialment important que es guardin de forma immediata i amb totes les garanties les gravacions de totes les càmeres situades a la zona en territori espanyol del 24 de juny, així com totes les comunicacions realitzades i rebudes», ha assenyalat.

Notícies relacionades

A més, a fi que les víctimes d’aquesta tragèdia puguin rebre una sepultura digna, la ministra ha sol·licitat posar en marxa «amb caràcter d’urgència el treball consular per garantir la identificació de les víctimes i la localització de les seves famílies».

La ministra també ha remarcat que està convençuda de compartir «l’objectiu que tota la nostra política domèstica i exterior sigui coherent amb el respecte als drets humans i l’Agenda 2030», i anima que el conjunt del Govern es replantegi el model migratori i el sistema d’externalització de fronteres.

Temes:

Melilla Podem