Turisme

¿Com s’ha de presentar la sol·licitud per als viatges de l’Imserso? Dates i preus

  • Comença la nova temporada, que s’estendrà entre octubre del 2022 i juny del 2023, amb una oferta inicial de 820.000 places i sense pujada de preu per a les persones grans

¿Com s’ha de presentar la sol·licitud per als viatges de l’Imserso? Dates i preus
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Programa de Turisme Social 2022-2023, els coneguts com ‘viatges de l’Imserso’ inicien una nova temporada, que s’estendrà entre l’octubre del 2022 i el juny del 2023, amb una oferta inicial de 820.000 places i sense pujada de preu per a les persones grans.

Des del dilluns 27 de juny del 2022 i fins al dimarts 19 de juliol del 2022 –els dos dies inclosos–, es mantindrà obert un únic període de presentació de noves sol·licituds de participació en aquest programa per a la temporada 2022-2023. Aquestes són les destinacions i preus.

Segons precisa l’Imserso, de cara a aquesta nova temporada, els preus que paguen les persones grans per disfrutar d’aquests viatges «no patiran cap pujada». Si la demanda superés l’oferta inicial de 820.000 viatges, hi ha marge per ampliar el nombre.

  • Per a l’emplenament i presentació de noves sol·licituds caldrà respectar el termini esmentat entre el 27 de juny i el 19 de juliol del 2022 i es disposa dels següents mitjans per a portar-ho a terme. Per la seva senzillesa, rapidesa i seguretat, recomanen la presentació de noves sol·licituds de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Imserso. L’accés a la sol·licitud d’aquest procediment no requereix autenticació electrònica (Cl@ve, certificat electrònic o DNI electrònic) per la persona interessada.

  • Descarregant de la pàgina web de l’Imserso el model de sol·licitud de participació en el Programa de Turisme per a la temporada 2022-2023. Una vegada complimentat l’haurà de remetre per algun dels següents mitjans: a través dels registres electrònics i oficines pels quals es regula el programa de Turisme de l’Imserso o en un sobre franquejat a l’adreça: Programa de Turisme de l’Imserso, apartat de correus, 10.140 28080 Madrid.

  • Les persones ja acreditades en el Programa de Turisme de l’Imserso rebran als seus domicilis una carta de renovació per participar en la temporada 2022-2023; aquesta carta inclou un imprès de sol·licitud amb la següent informació: les dades que figuren a la base de dades de l’Imserso (dades personals, preferència de destí i vinculació amb una altra persona de la mateixa província).

  • Espai per fer les modificacions que es considerin oportunes.

Notícies relacionades

Si les dades no han variat i es consideren correctes, no és necessari que executi cap actuació i no s’ha de remetre l’imprès emplenat; per contra, si les dades no són correctes o han canviat, s’ha de remetre l’imprès de sol·licitud emplenat. En aquest cas, i en el termini comprès entre el 27 de juny i el 19 de juliol del 2022, tots dos inclosos, es podrà efectuar el canvi pels següents mitjans: 

  • Si les dades no han variat i es consideren correctes, no és necessari que executi cap actuació i no s’ha de remetre l’imprès emplenat; per contra, si les dades no són correctes o han canviat, s’ha de remetre l’imprès de sol·licitud emplenat. En aquest cas, i en el termini comprès entre el 27 de juny i el 19 de juliol del 2022, tots dos inclosos, es podrà efectuar el canvi pels següents mitjans: A través de la Seu Electrònica de l’Imserso utilitzant el número de referència que apareix a la carta que ha rebut o el sistema Cl@ve, per algun dels següents mètodes: directament a través d’aquest enllaç.

  • Entrant a la Seu Electrònica de l’Imserso i una vegada dins de l’apartat corresponent al Programa de Turisme, prémer la icona «Edició».

  • Escanejant el codi QR que apareix a la carta de renovació amb el telèfon mòbil.

Requisits

  • S’ha de remarcar que els espanyols residents a Espanya i a l’estranger que compleixin els requisits podran donar-se d’alta en el Programa de Turisme de l’Imserso: ser pensionista de jubilació del sistema de Seguretat Social espanyol.

  • Ser pensionista de viudetat amb cinquanta-cinc anys o més del sistema de Seguretat Social espanyol.

  • Ser pensionista per altres conceptes del sistema de Seguretat Social espanyol o perceptor de prestacions o subsidis d’atur, amb 60 anys complerts o més.

  • Ser assegurat o beneficiari del sistema de la Seguretat Social espanyol, amb seixanta-cinc anys complerts o més.

Drets Socials recorda que aquesta campanya de viatges de l’Imserso es tancarà amb més de mig milió de viatges realitzats i amb un elevat índex de satisfacció per part dels usuaris. De la mateixa manera, assenyala que els viatges són assegurances per a les persones grans: dels 420.000 viatgers registrats fins a mitjans de maig, tan sols 625 s’havien contagiat de coronavirus.