Celebracions

Aquestes són les principals revetlles per celebrar Sant Joan 2022 a Catalunya

  • La capital catalana dona la benvinguda a l’estiu amb celebracions en diferents ubicacions

  • Aquesta és la previsió del temps per Sant Joan

  • Horari de xiringuitos i platges per Sant Joan 2022

  • Horari de trens, autobús, tramvia i metro per la revetlla de Sant Joan a Barcelona

  • Mapa de fogueres i revetlles de Sant Joan 2022 a Barcelona

Aquestes són les principals revetlles per celebrar Sant Joan 2022 a Catalunya

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració de la revetlla de Sant Joan d’aquest any aplegarà més de 60.000 persones a les platges barcelonines, segons previsions del mateix ajuntament. Malgrat que els xiringuitos hauran de tancar les 3.30 hores, les fogueres revetlles previstes per a la nit més curta de l’any apunten a un ambient festiu propi de les edicions anteriors a l’arribada pandèmia.

Per garantir la seguretat neteja dels diferents punts de la capital catalana, s’ha preparat un dispositiu municipal, que també contempla una ampliació dels serveis de transport públic en les línies de metro tramvia.

Document

Programa d’activitats

Entre els esdeveniments previstos per a la revetlla d’aquest any hi ha degustacions, sopars populars i concerts musicals. L’Ajuntament de Barcelona ha recollit tots els horaris i ubicacions dels esdeveniments previstos en un programa farcit d’activitats per a gent de totes les edats.

Tots els tallers s’han ordenat en diferents seccions segons els barris on es desenvoluparan, especificant l’associació organizant en cada cas. La gastronomia estarà present en gran part dels festejos de la revetlla, amb degustacions i sortejos de coques, ratafia i cava. També hi haurà lloc per als correfocs, com el que arrencarà des de la plaça del Congrés a les 19.00 hores.

Mapa de Barcelona

A diferència de les fogueres, aquest any s’afegeixen diverses revetlles per tota la ciutat. A les revetlles en llocs com la Casa Orlandai, la plaça del Congrés i la plaça de la Mercè, se sumen les celebracions al passeig Lluís Companys, al carrer de Menorca i moltes d’altres, totes especificades al següent mapa.

Festes majors

Notícies relacionades

La celebració de la revetlla coincideix amb la Festa Major d’algunes localitats catalanes. És el cas de municipis com Valls, on la celebració acollirà concerts de grups de la talla d’Els Catarres; i Tarragona, amb els seus famosos castells. Així mateix, a Vilassar de Mar i Montgat, la Penjada de l’Ase i la festa de l’espuma seran alguns dels plats forts a les festes populars d’aquests pobles del Maresme.

Sense cap dubte, més enllà de les fogueres i els petards, la venda dels quals estarà prohibida en algunes localitats, el símbol de la revetlla és la Flama del Canigó, que en el cas de Barcelona acabarà el seu recorregut a la plaça Sant Jaume.

Temes:

Festes Sant Joan