Celebracions

¿En quines platges de Barcelona i Catalunya puc celebrar Sant Joan 2022?

  • Barcelona i altres municipis recuperen la totalitat de les seves platges per a la celebració d’aquesta revetlla

  • Aquesta és la previsió del temps per Sant Joan

  • Horari de xiringuitos i platges per a la revetlla de Sant Joan 2022 a Catalunya

¿En quines platges de Barcelona i Catalunya puc celebrar Sant Joan 2022?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La revetlla de Sant Joan d’aquest any concentrarà més de 60.000 persones a les platges de Barcelona, segons la previsió del consistori. Malgrat que la nova normativa obligarà els xiringuitos a tancar abans que altres anys i els seus clients a estar asseguts a les seves taules, sense ballar ni consumir dempeus, els sorrals de la capital catalana continuen sent l’opció més atractiva per a molta gent de cara a aquesta celebració.

A diferència dels últims anys, marcats per la pandèmia, en aquesta ocasió la majoria de platges estaran obertes. Cal destacar que, després de la festa, a partir de les 6.00 hores del matí, la Guàrdia Urbana procedirà a desallotjar les platges, seguint amb l’horari habitual per portar a terme l’esmentat tancament.

Dispositiu municipal a Barcelona

Les platges de la capital tornaran a estar obertes durant tota la ‘nit més curta de l’any’. Es tracta d’un gran canvi respecte a la revetlla de l’any passat, quan el coronavirus va obligar a tancar la meitat de les platges barcelonines i a blindar els accessos al barri de la Barceloneta.

Tal com han informat aquest dilluns en roda de premsa Albert Batlle, tinent a l’alcaldia de Prevenció i Seguretat, i Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica, s’ha ideat un dispositiu municipal que confirma el tancament dels xiringuitos a les 3.30 hores i el desallotjament de les platges a les 6.00 hores.

Normalitat al Maresme

Per la seva banda, la comarca del Maresme mantindrà obertes totes les seves platges, així com va passar en el Sant Joan del 2021. També en aquest cas, s’espera l’entrada en funcionament d’un ampli dispositiu de seguretat i neteja.

Cal destacar que la revetlla coincideix amb la Festa Major de Vilassar de Mar i té lloc els dies previs a la festivitat de Sant Pere, al Masnou.

Recuperació a Castelldefels, Gavà i Sitges

Notícies relacionades

Localitats com Castelldefels, Sitges o Gavà, on l’any passat les platges es van clausurar de de cara a la celebració de Sant Joan, aquesta vegada no han anunciat el tancament de cap dels seus sorrals. No obstant, l’Ajuntament de Sitges ha informat que les illes mòbils no estaran disponibles durant la nit del 23 de juny.

Així doncs, aquests municipis recuperen les seves platges per a una celebració que en casos com el de Gavà, on al voltant del 29 de juny se celebra la Festa Major de Sant Pere, s’estendrà diversos dies.

Temes:

Festes Sant Joan