Accés a la universitat

Aquestes són les carreres universitàries més demanades a Catalunya

Els graus més sol·licitats són al seu torn els que més sortida laboral ofereixen i els que compten amb les notes de tall més altes

Aquestes són les carreres universitàries més demanades a Catalunya
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una vegada acabades les proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya, els alumnes examinats comencen a portar a terme els tràmits necessaris per aconseguir una plaça a la universitat i grau que desitgin. Per aquesta raó, saber quina és la nota d’admissió que han obtingut en els exàmens de selectivitat i saber si aquesta qualificació supera la nota de tall estipulada per cada centre es converteixen en les màximes prioritats.

Entre els factors que defineixen quina nota d’accés cal superar en cada titulació, es troba la demanda que rep durant cada convocatòria. Les dades més recents, publicades pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) a l’estiu del 2021, recullen quines són les carreres més demanades.

Medicina

La titulació més sol·licitada de l’anterior convocatòria va ser el grau de Medicina del Campus Clínic, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB). Malgrat comptar amb més de 170 places, l’alta demanda per a aquests estudis va elevar la nota de tall fins a un 13,022, una de les més altes a Catalunya. La mateixa carrera es repeteix en la tercera posició de la llista, aquesta vegada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ab una nota de tall que ascendeix fins al 12,751.

Psicologia

La segona carrera més demanada és Psicologia, també a la Universitat de Barcelona (UB). L’àmplia oferta d’aquest centre, que compta amb 480 places per a aquests estudis, permet que la nota de tall sigui més assequible que en el cas anterior, amb un 9,776 de qualificació mínima per cursar aquest grau. Com passava amb la titulació de Medicina, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) també rep molta demanda per part d’alumnes interessats a formar-se en l’àmbit de la psicologia, i ocupa la sisena posició del rànquing. En aquest cas, la nota de tall se situa en un 9,974.

Administració i Direcció d’Empreses

El grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE), que encapçala la llista de carreres amb més sortida laboral, també compta amb una alta demanda a Catalunya. Només a la Universitat de Barcelona (UB), hi ha 780 places disponibles per obtenir aquesta titulació. A més, altres centres com la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) també ofereixen la possibilitat de formar-se en ADE. L’àmplia oferta permet que, tot i que la demanda sigui de les més altes, les notes de tall siguin mínimes.

Infermeria

Com en el cas d’ADE, la carrera d’Infermeria se situa al capdamunt de la llista de graus universitaris amb més sortida laboral. Potser per aquesta raó, l’Hospital de Bellvitge, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), compta amb una de les demandes més altes de Catalunya. Les 315 places disponibles en aquest centre seran ocupades pels estudiants amb una nota d’admissió que superi la barrera de l’11,265. Cal destacar que altres centres com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) presenten una nota de tall més alta, que ascendeix fins al 12,47.

Enginyeria informàtica

Més enllà de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), altres centres com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) també apareixen en aquesta llista. Concretament, el grau d’Enginyeria informàtica és un dels que més sol·licituds d’inscripció va rebre el 2021, amb una nota de tall de 10,59 i 400 places obertes a nous estudiants.

Dret

De nou, la Universitat de Barcelona (UB) reapareix en aquest rànquing, aquesta vegada gràcies a l’alta demanda del grau de Dret. La carrera compta amb 430 places i una nota de tall de 9,75. És important remarcar que les opcions que combinen aquest grau amb d’altres, com per exemple la doble titulació en Dret i ADE de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), presenten notes de tall més elevades (12,71 en aquest cas).

Odontologia

El grau que tanca aquesta llista és el d’Odontologia de la Universitat de Barcelona (UB). La limitada oferta d’aquest centre de l’Hospitalet de Llobregat, de 120 places, provoca que, davant tantes sol·licituds, la nota de tall se situï en un 12,358.

Temes:

Selectivitat