La locomotora accidentada a Vila-seca és llogada i acabava de fer manteniment a les rodes

El Govern demana millores en les infraestructures ferroviàries després del xoc

Xoc entre una locomotora i un tren a Vila-seca (Tarragonès).

2
Es llegeix en minuts

Lalocomotora de FGC accidentada aquest diumenge a la nit al xocar amb un tren de passatgers està llogada a l’empresa Cargometro, participada en un 51% per FGC i l’altre 49% per Captrain. En el moment de la col·lisió, la màquina, propietat de FGC, tornava de fer un manteniment de perfilat a les seves rodes, un procés que porta a terme periòdicament per fer front al seu desgast.

Segons fonts de FGC, els trens de mercaderies que operen amb Cargometro ho fan sota la llicència ferroviària i el certificat de seguretat de Captrain, empresa a la qual també pertanyen els maquinistes. D’altra banda, FGC també ha afirmat que per treure més conclusions del sinistre és necessari disposar de tota la informació de la investigació.

Cargometro té un contracte des del 2010 per al transport de components de vehicles per a la Seat entre les instal·lacions de Zona Franca i Martorell. Per això, lloga el material mòbil a Ferrocarrils de la Generalitat i encarrega a Captrain la circulació de trens i la seva conducció, maniobres, gerències i administració de la societat.

Mentrestant, la circulació ferroviària entre Tarragona i Cambrils-Reus s’ha restablert per una via en l’inici del servei aquest dilluns després de l’accident. D’aquesta forma, es recupera el servei a les línies R15 (Barcelona-Reus/Móra) i R16 (Barcelona-Tortosa). L’altra via es mantindrà inoperativa mentre els tècnics treballen per retirar el regional que va xocar contra una locomotora de mercaderies.

Com a conseqüència de l’accident, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 29 persones, 21 de les quals van requerir trasllat a un centre sanitari. D’aquestes, sis van resultar ferides greus i van ser traslladades als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII, i 14 van patir ferides lleus i van anar a Cambrils, Salou i Vila-seca.

El Govern demana millores en infraestructures

Després del sinistre, aquest dilluns la delegada de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès, ha reclamat millores en les infraestructures ferroviàries de Catalunya. En una entrevista aquest dilluns a TV-3, recollida per Europa Press, Pallarès ha manifestat que «s’ha de parlar seriosament» de les inversions en infraestructures a Catalunya.

Notícies relacionades

«Tots els accidents són greus i, en el moment que una persona ha resultat ferida o ha tingut alguna molèstia, ja és greu. Són temes que no s’han de repetir en un futur», ha afegit.

Així mateix, ha explicat que els Mossos d’Esquadra estan investigant l’accident i que esperen els resultats.