Testimonis del xoc

Un passatger del tren accidentat a Vila-seca: «De sobte hem notat un fort cop»

Els viatgers relaten que de sobte van sentir un xiulet i van xocar amb la locomotora

Un passatger del tren accidentat a Vila-seca: «De sobte hem notat un fort cop»

ACN / Mar Rovira / Ariadna Escoda

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els passatgers del tren accidentat a Vila-seca (Tarragonès) aquest diumenge van relatar que estaven tranquils pocs minuts abans de la col·lisió amb una locomotora de mercaderies. Al comboi hi viatjaven unes 75 persones, una trentena de les quals van resultar ferides de diversa consideració. «Ha sigut un cop fort, s’han apagat els llums, ha sonat l’alarma i s’han trencat els vidres i tothom estava cridant», va explicar Lluís Alemany, un viatger del tren sinistrat. Els Mossos d’Esquadra estan investigant les causes del xoc, que encara es desconeixen. Unes 30 persones va ser traslladades amb autobusos cap els seus domicilis. El pla Ferrocat es va desactivar a les 1.30 hores.

El tren accidentat, amb 75 viatgers, cobria la ruta Barcelona-Tortosa. A les 21.54 hores Renfe va informar d’un xoc frontal entre una locomotora de l’empresa Captrain i un tren regional, quan aquest sortia de Vila-seca (sentit sud). Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes del sinistre. En l’accident van treballar uns 80 efectius, entre els quals, 12 dotacions de bombers. Un de les quals va ser la unitat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb el metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

«Dur i impactant»

Alemany, un jove veí de Palafrugell, va explicar que anaven al tren quan van sentir de sobte un xiulet i, a continuació, van xocar amb la locomotora. «Un amic meu és un dels ferits, de 19 anys, i se l’han emportat amb l’ambulància. Ha sigut una mica dur i impactant; no ens ho imaginàvem, cada setmana agafem el tren, ara fa una mica més de respecte agafar-lo», va afirmar el passatger.

El Rachid, un altre viatger, va explicar que quan el tren va arribar a l’estació de Vila-seca va tenir un problema amb els frens. «Ens hem espantat molt amb el xoc, gràcies a Déu no ha passat res», va dir. I va assenyalar que si el tren hagués circulat a més velocitat, l’accident hauria sigut molt pitjor. Ell va ser un dels usuaris que es van traslladar amb els dos autobusos que l’operadora va posar com a servei alternatiu.

Trasllats hospitalaris

La majoria dels ferits –29– van ser atesos pel SEM al mateix baixador de Vila-seca. Amb tot, tres passatgers va ser portats a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, tres més al centre hospitalari de Santa Tecla i quatre a diversos CUAPS del territori, segons va detallar la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès.

Notícies relacionades

La delegada també va remarcar les dificultats per trobar transport alternatiu per als passatgers que no tenien vehicle propi per tornar a casa. «La situació està sota control, tots els viatgers estan anant als seus destins i els que tenen alguna lesió s’estan revisant als hospitals», va assegurar l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura.

Segons Renfe, la circulació ferroviària en el tram Tarragona – Vila-seca / Cambrils-Reus ha quedat afectada per l’accident. Per garantir la mobilitat dels viatgers de les línies afectades, R15 i R16, s’ha establert un servei alternatiu per carretera des de Tarragona fins a Móra i Tortosa, respectivament.