Conflicte lingüístic a Catalunya

Plataforma per la Llengua demana anul·lar la sentència del 25% de castellà per una «infracció molt greu»

  • Argumenta que en l’elecció del jutge Javier Aguayo Mejía «es van vulnerar les normes» en una «irregularitat que provoca la nul·litat» de la sentència

Plataforma per la Llengua demana anul·lar la sentència del 25% de castellà per una «infracció molt greu»

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les entitats Plataforma per la Llengua i els sindicats de docents Ustec i Intersindical han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’anul·lació de la sentència que obliga a impartir el 25% de classes en castellà per «una infracció molt greu» en l’elecció d’un dels jutges del cas. Les entitats han assenyalat en roda de premsa conjunta aquest dimarts que també han demanat la paralització de la interlocutòria del TSJC per la qual va quedar activada l’execució forçosa de la sentència.

Segons ha indicat la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, l’elecció del jutge Javier Aguayo Mejía en el cas va ser «irregular» ja que «va poder triar la seva participació», i per tant, «es van vulnerar les normes» en una «irregularitat que provoca la nul·litat» de la sentència.

La directora de l’entitat ha concretat que el jutge Javier Aguayo Mejía «va ser autoritzat a participar en el cas en contra d’un principi jurídic fonamental que és el dret que els jutges siguin predeterminats per llei».

Notícies relacionades

Ha considerat que la petició de nul·litat de la sentència al TSJC tindrà «un llarg recorregut» i ha advertit: «Si l’Estat espanyol no ens escolta, anirem a Europa i és un tema que s’acabarà guanyant».

Òmnium Cultural ha indicat que ha recolzat les entitats en la petició de nul·litat, però que no l’ha subscrit a causa que va presentar un recurs de súplica en contra de la mateixa sentència del TSJC.