Set preguntes

Aquest és el qüestionari perquè les escoles de Catalunya acreditin si compleixen la normativa lingüística

Aquest és el qüestionari perquè les escoles de Catalunya acreditin si compleixen la normativa lingüística

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

El Departament d’Educació ha enviat a primera hora d’aquest dimarts, just el dia en què venç el termini que va donar el TSJC per impartir un 25% de castellà a les aules, un correu electrònic als més de 5.000 centres educatius de Catalunya amb les instruccions que han de seguir per acreditar que els seus projectes lingüístics compleixen la normativa vigent.

En aquest correu, el Departament explica que per acreditar que els projectes s’ajusten a la normativa, les direccions hauran d’accedir a un aplicador i respondre un qüestionari de set preguntes. Són aquestes:

  1. ¿El projecte lingüístic preveu que el català, com a llengua pròpia de Catalunya, és la llengua normalment utilitzada com a llengua vehicular i d’aprenentatge?

  2. ¿El projecte lingüístic preveu que el català, com a llengua pròpia de Catalunya, és la llengua d’ús normal en l’acollida de l’alumnat nouvingut?

  3. ¿El projecte lingüístic preveu un ús curricular i educatiu tant del català com del castellà?

  4. ¿El projecte lingüístic incorpora criteris exclusivament pedagògics i d’un abordatge global, integrador i de transversalitat curricular per determinar la presència i el tractament de les llengües oficials?

  5. ¿El projecte lingüístic té en compte el diagnòstic de la realitat sociolingüística del centre?

  6. ¿El projecte lingüístic té en compte els resultats de les proves i avaluacions periòdiques, tant internes com externes, en les diferents etapes educatives?

  7. ¿El projecte lingüístic evita la utilització de percentatges en l’ensenyament i l’ús de les llengües?

Temes:

Català