Concurs

L’erupció de La Palma guanya el torneig de fotografia de la NASA

És la tercera vegada en una dècada que les Canàries guanya aquesta competició que busca les millors fotos de la Terra

L’erupció de La Palma guanya el torneig de fotografia de la NASA
1
Es llegeix en minuts

Una fotografia satel·litària del volcà de La Palma en plena erupció ha sigut la guanyadora del ‘Torneig de la Terra 2022’ de la NASA, un guardó que s’atorga cada any a les millors fotografies de la Terra fetes des de l’espai. La fotografia ha sigut la més votada entre 32 nominades, entre les quals hi havia instantànies del moviment de les dunes al voltant d’Aorounga (al nord de la república africana del Txad), del paisatge de núvols sobre Sumatra (Indonèsia) o les selves tropicals sobre el mar vermell (ocèa Índic)

En aquest torneig es voten 32 imatges dividides per grups que fan referència als quatre elements de la natura, el foc, l’aire, la terra i l’aigua. Els antics filòsofs grecs, hindús i budistes consideraven que el foc, l’aire, l’aigua i la terra eren els blocs de construcció fonamentals del món natural. Avui dia la ciència moderna reconeix 118 elements, no obstant, per a la NASA «l’aigua, l’aire, la terra i el foc encara ens ajuden a veure la bellesa, el poder pur i la dinàmica del nostre planeta».

Notícies relacionades

L’erupció de La Palma ha batut en aquest torneig les imatges satel·litàries del sud de Califòrnia sota el fum dels intensos incendis que va patir la seva arbreda de sequoies el 10 de setembre del 2021 i el plomall volcànic fruit de l’última erupció de la muntanya Etna el febrer del 2021.

És la tercera vegada que la bellesa de les Canàries guanya aquest torneig en aquesta dècada. El 2013, els lectors van triar l’erupció submarina d’El Hierro com la guanyadora del primer torneig d’aquest tipus que organitzava la NASA. Un any més tard, una imatge de rajos de sol, vents i onades que semblaven arrossegar les Illes ( Trailing the Canaries ) va guanyar el campionat de 2014 de manera aclaparadora. 

Temes:

NASA