Con volcànic

¿On és el volcà de La Palma | MAPA

  • El Cumbre Vieja, com el seu nom indica, és a la part més antiga de l’illa, geològicament parlant, i s’estén cap al seu vessant sud

¿On és el volcà de La Palma | MAPA

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Cumbre Vieja és un parc natural format per una cadena muntanyosa i un volcà actiu a l’illa de La Palma. La serralada de Cumbre Vieja s’inclina en una direcció aproximada de nord a sud i cobreix els dos terços del sud de l’illa la superfície del qual és de poc més de 700 quilòmetres quadrats.

El Cumbre Vieja, com el seu nom indica, és a la part més antiga de l’illa, geològicament parlant, i s’estén cap al seu vessant sud. Com si es tractés d’una serp, se succeeixen diferents volcans per aquest parc natural que acullen tota una història de vulcanisme, erupcions i un passat d’energia. El parc natural de Cumbre Vieja és un dels punts de l’illa que se sol recórrer a peu en la denominada Ruta dels Volcans. L’energia que desprèn segueix candent a cada racó, a cada cantonada, a cada pedra.

Notícies relacionades

El Parc cobreix gran part del sud de l’illa, incloent-hi els municipis de Breña Alta, Breña Baja, Mazo, El Paso i Fuencaliente i és travessat de nord a sud per aquest sender anomenat popularment Ruta dels Volcans inaccessible per a vehicles. En el seu recorregut a peu s’entreveuen els cons volcànics i n’ofereix vistes impressionants, així com de l’illa i d’altres illes veïnes.

A la zona es localitzen gran part dels cons volcànics producte de l’activitat fisural de l’últim milió d’anys incloent-hi la majoria de les erupcions històriques de l’illa. Tots aquests processos eruptius s’alineen seguint l’eix central del Cumbre Vieja amb laves que van discórrer pels pendents, arribant al mar en ocasions i arribant a guanyar terreny al mar. El sector més septentrional del parc pertany a una unitat geològica molt més antiga anomenada Paleopalma.4