Un demà sostenible

Viatge al 2071 al Museu del Futur de Dubai

  • Inaugurat el 2 del 2 del 2022, aquest emblemàtic museu amb forma d’ull fa una decidida aposta pels avenços tecnològics i la intel·ligència artificial per mirar de garantir un esplendorós avenir

2
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

¡Benvingut al 2071! Un any en què helicòpters-taxi no tripulats creuaran les ciutats mentre drons de tot tipus netejaran els vidres d’infinits edificis que toquen el cel, podrem viatjar a l’espai i disfrutarem de zones de desconnexió tecnològica per retrobar-nos amb nosaltres mateixos.

¡Benvingut al Museu del Futur! de Dubai un dels edificis més bonics del món, segons ‘National Geographic’ on s’entreveu el demà que ens espera el 2071, data en la qual els Emirats Àrabs Units celebraran el seu primer centenari com a nació.

Inaugurat el 2 del 2 del 2022, aquest emblemàtic museu amb forma d’ull que mira al futur fa una decidida aposta pels avenços tecnològics i la intel·ligència artificial més punters per mirar de garantir un esplendorós futur dissenyat pel desbordant talent humà.

Joia arquitectònica

Elevat 77 metres en un monticle verd, a la via principal de la ciutat, el carrer del xeic Zayed, la cridanera estructura buida i platejada, amb forma d’el·lipse i set pisos, és una meravella arquitectònica, construïda mitjançant l’ús de la tecnologia robòtica més avançada amb la sostenibilitat com a bandera. L’edifici, alimentat per 4.000 megawatts d’energia solar, està fabricat en acer inoxidable i fibra de vidre des de la superfície de la qual paraules llaurades amb cal·ligrafia àrab deixen passar la llum solar. Són les lletres d’un poema àrab del governant de Dubai, el xeic Mohammed bin Rashid al-Maktoum, que relata les ambicions futuristes d’aquest riquíssim emirat de gratacels impossibles i poc més de tres milions d’habitants.

«És un edifici espectacular que representa el renaixement de l’excel·lència àrab, del seu cultural ancestral, als camps de la ciència, les matemàtiques i la investigació», assegura el xeic Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

El Museu del Futur, molt a prop del Burj Kahlifa, el gratacel més alt del món amb 828 metres, fa servir els últims descobriments de la realitat virtual i augmentada, l’anàlisi de dades, la intel·ligència artificial i la interacció home-màquina per respondre als reptes del futur dels humans, a les nostres ciutats i a l’espai exterior. Els visitants poden explorar allà el demà dels viatges espacials a 600 quilòmetres de la Terra, com evolucionaran la vida, el canvi climàtic, la salut, el benestar, és a dir, com serà llavors la nostra vida tant en el pla material com en l’espiritual.

Notícies relacionades

En un entorn centrat en la salut i el benestar, els visitants poden disfrutar d’un viatge tranquil i guaridor cap a la desconnexió de les omnipresents noves tecnologies a la AlWaha del nivell tres, després d’haver viatjat amb l’avatar Aya, la intel·ligència del museu, a l’estació espacial OssHope, a la planta cinquena, visitat l’Amazones i haver-se sorprès amb un laboratori d’ADN, The Heal Institute al pis quart, que conserva 2.400 espècies, moltes ja extingides.

Com a nova fita científic mundial i far del coneixement, el Museu del Futur, que convida els nens a inventar el món que ens espera, té com a meta immediata convertir-se en la seu de l’ambiciosa iniciativa «Grans Ments Àrabs», llançada per Rashid al-Maktoum, a la recerca dels 1.000 grans caps àrabs per reflexionar sobre la nostra vida present i futura en aquest jove país, el més ric del món gràcies a les seves reserves de gas natural.