Risc d’acidosi metabòlica

Sanitat avisa: no combinis el paracetamol amb aquest medicament

Sanitat avisa: no combinis el paracetamol amb aquest medicament
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha recomanat «tenir precaució» quan es pren paracetamol de forma simultània amb flucloxacil·lina, a causa del «risc d’acidosi metabòlica amb alt desequilibri aniònic (HAGMA)».

Al Butlletí mensual de seguretat de l’AEMPS sobre medicaments d’ús humà del mes de gener del 2022, l’organisme regulador recorda que s’ha d’anar especialment amb compte particularment en pacients amb factors de risc com insuficiència renal greu, sèpsia, desnutrició i altres fonts de deficiència de glutatió (per exemple, alcoholisme crònic), així com aquells que utilitzen dosis màximes diàries de paracetamol.

Derivat de la penicil·lina

Notícies relacionades

Així mateix, des de l’AEMPS es recomana una «estreta vigilància», inclòs el mesurament de 5-oxoprolina en orina, quan es produeixen aquest tipus de casos.

La flucloxacil·lina és un antibiòtic derivat de la penicil·lina que està indicat per al tractament d’infeccions sistèmiques o localitzades, causades per estafilocococos penicilinoresistents, com faringitis bacteriana, sinusitis i infeccions de pell i teixits tous.