L’educació a Catalunya

Educació i els sindicats de professors s’emplacen a una nova reunió aquest dijous

  • El Departament s’ha compromès a acudir-hi amb una «proposta escrita»

  • En la primera reunió no ha participat el conseller Cambray

Educació i els sindicats de professors s’emplacen a una nova reunió aquest dijous

MONTSE BARAZA

2
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

El Departament d’Educació i els representants sindicals de la vaga de docents han celebrat aquest dimarts, amb la mediació del Departament de Treball, la seva primera reunió per intentar acostar posicions en el conflicte obert amb la comunitat educativa. La trobada, que s’ha prolongat durant poc més de dues hores, ha sigut, segons els sindicats, «una primera presa de contacte» i les dues parts s’han emplaçat a una segona reunió aquest pròxim dijous a les 11.00 hores, també a la seu de Treball. Educació s’ha compromès, segons ha explicat el comitè de vaga, a acudir-hi amb una «proposta escrita».

Assistents a la trobada han valorat la mediació de Treball, que ha emplaçat Educació a acudir amb una proposta de negociació ja que els sindicats ja han plantejat les seves 14 reivindicacions. La reunió de dijous serà «sense límit d’hora», cosa que evidencia la bona predisposició a parlar i a intentar arribar a acords,

A aquesta reunió no hi ha assistit el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray. El Departament ha assegurat que mai va estar previst que assistís a aquesta primera presa de contacte, tot i que sí que es contempla que assisteixi a alguna trobada posterior.

L’absència del conseller potser ha ajudat a no escalfar més els ànims, ja que hi ha molt malestar entre els sindicats per la manera d’actuar de Cambray, que consideren que és «poc dialogant». L’últim que els ha disgustat és que, en vigílies de la cita, Educació hagi començat a donar instruccions als centres educatius perquè els primers cinc dies de juliol siguin laborables, donant ja per fet que el curs escolar començarà el 5 de setembre, malgrat les peticions de moratòria del Consell Escolar.

Notícies relacionades

Per part d’Educació hi ha acudit la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, acompanyada dels seus dos subdirectors generals de Gestió de Personal Docent i de Plantilles i Nòmines, a més de tres càrrecs tècnics més.

De tota manera, els sindicats mantenen les jornades de vaga del 29 i 30 de març. En un comunicat conjunt firmat per USTEC, CCOO, Intersindical, Aspepc, UGT, CGT i USOC, remarquen que les mobilitzacions de la setmana passada «van obligar» Educació a iniciar les negociacions. En aquest sentit, recorden que la comunitat educativa «ha arribat al límit» i que exigeixen «la reversió de les retallades i mesures clares per millorar l’educació pública». Per a això, remarquen la importància de mantenir la mobilització i «demostrar la força del col·lectiu». Només desconvocaran les vagues «quan la Conselleria s’acosti amb mesures concretes que permetin desbloquejar la situació».