L’educació a Catalunya

Famílies en defensa de l’escola inclusiva s’afegeixen a la vaga de docents del 30 de març

  • Reivindiquen al Govern el desplegament, amb recursos econòmics, del decret aprovat el 2017

Famílies en defensa de l’escola inclusiva s’afegeixen a la vaga de docents del 30 de març

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Fa anys que les famílies amb fills amb necessitats especials reclamen el desplegament real del decret d’escola inclusiva aprovat el 2017. Això és que el decret compti amb el finançament necessari per aplicar tot el que recull el decret, que en el seu moment va ser pioner a Espanya. Ara, algunes d’aquestes famílies han decidit afegir-se al malestar de la comunitat educativa amb les polítiques del Departament d’Educació i participar en una de les jornades de vaga convocades per a la setmana vinent. Concretament, es mobilitzaran el 30 de març.

Així ho ha anunciat aquest dilluns via Twitter Noemí Font, mestra, mare d’una nena amb espina bífida i activista en defensa de l’escola inclusiva. «Exigim el desplegament del decret d’inclusió educativa. Estem fartes i no afluixarem fins que el Departament compleixi», ha assenyalat Font,

Notícies relacionades

El dia 30, des de les 11.30 a les 14.00 h, aquestes famílies es concentraran a les portes de la Conselleria d’Educació per fer sentir la seva veu. «Som un grup de mares. Sona poca cosa, però la farem grossa», assegura Font.

El desplegament del decret d’escola inclusiva és una de les reivindicacions plantejades pels sindicats que han convocat les jornades de vaga. La iniciativa d’aquestes famílies ja té el recolzament exprés d’Ustec, CCOO, UGT i CGT.