On Catalunya

De 46 anys

Mor un home ofegat a Lloret quan intentava rescatar el seu gos del temporal

La víctima va ser localitzada a la sorra de la platja de Fenals

Mor un home ofegat a Lloret quan intentava rescatar el seu gos del temporal

DAVID APARICIO

1
Es llegeix en minuts

Un home de 46 anys va morir aquest diumenge ofegat a la platja de Lloret de Mar. La víctima va entrar a l’aigua per salvar el gos que havia sigut arrossegat per l’aigua i no en podia sortir. Malgrat l’intent de salvament, l’home ja no va sortir amb vida.

La víctima, veí de Lloret, estava passejant el gos malgrat el temporal marítim a la platja de Fenals quan el gos se’n va anar cap a l’aigua. El va intentar treure, però ja no en va sortir amb vida. El gos, en canvi, va sobreviure.

L’avís el va donar la parella de la víctima a 21.15 hores i ràpidament es van desplaçar fins a la platja la Policia Local de Lloret –que van desplaçar el dron fins a la zona–, els Bombers, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil.

L’home va aparèixer a la sorra, enmig de la platja, inconscient al ser retornat pel mar, segons fonts del cas.

Els Bombers i els efectius del SEM li van practicar les maniobres de reanimació durant tres quarts d’hora, però ja no van poder salvar-li la vida.

La policia judicial de la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec del cas. Aviat es farà l’autòpsia al cadàver per determinar les causes de la mort.

Per la seva banda, el SEM també va traslladar l’acompanyant de l’home en estat menys greu a l’Hospital de Blanes. També es va activar el suport psicològic per als familiars.

Aquesta és la primera mort per ofegament de l’any a les comarques de Girona.

Alerta pel temporal

Notícies relacionades

Aquest diumenge hi va haver fort temporal marítim a la Costa Brava amb onades que van arribar a deixar pics destacats, fet que va obligar a activar el pla Inuncat. A Lloret concretament, hi havia molta mar de fons.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja quan hi ha un fort onatge i no acostar-se a la zona on trenquen les onades. També insisteix a respectar el tancament dels accessos a espigons i esculleres.