Abusos a l’Església

Arxivats els abusos sexuals a Alejandro Palomas perquè el delicte ha prescrit

  • L’escriptor va denunciar haver patit una violació i diversos tocaments per part del professor Jesús Linares

Arxivats els abusos sexuals a Alejandro Palomas perquè el delicte ha prescrit
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Mataró (Barcelona) ha arxivat la causa per presumptes abusos sexuals i violació a l’escriptor Alejandro Palomas per part d’un professor de La Salle de Premià de Mar, al considerar que els delictes ja han prescrit.

El 10 de febrer passat, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Mataró va obrir diligències prèvies arran de la denúncia de Palomas d’haver patit abusos sexuals per part del germà Jesús Linares de La Salle de Premià de Mar (Maresme), i va demanar a la Fiscalia que informés si havien prescrit o no els fets. A finals de gener, Palomas va denunciar públicament que amb 8 anys va ser violat i va patir reiterats abusos sexuals per part del docent, que també era responsable de la infermeria, i dies després va formalitzar la seva denúncia davant la justícia.

Palomas (Barcelona, 1967), Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil i Premi Nadal 2018, va revelar que el germà de La Salle Jesús Linares, que va ser el seu professor i tutor a La Salle de Premià de Mar, el va violar, el va masturbar i li va fer tocaments en múltiples ocasions quan ell tenia entre 8 i 9 anys.

Notícies relacionades

El magistrat va traslladar aquesta denúncia a la Fiscalía, perquè informés respecte de la prescripció o no dels fets denunciats, ocorreguts en la dècada dels anys 1970. Segons informa aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d’Instrucció número 3 de Mataró ha arxivat la causa, després que el ministeri fiscal hagi informat que els delictes ja han prescrit i el jutge s’hagi mostrat d’acord amb aquest criteri.

A marge de la via judicial, i a partir d’aquesta denúncia pública que va fer l’escriptor, La Salle va obrir una investigació al professor, que ara té 91 anys i viu en una residència de la congregació a Cambrils (Tarragona).