La covid continua caient en picat a Catalunya

El risc de rebrot torna a baixar i ja se situa com abans de Nadal

La covid continua caient en picat a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sisena onada continua disminuint a Catalunya, tot i que encara amb una elevada xifra de persones ingressades que va a la baixa. Segons les dades actualitzades aquest divendres per Salut, hi ha 2.503 pacients als hospitals, dels quals 364 estan greus a l’uci. Continuen caient de manera notable els contagis. I també els indicadors de referència, com el risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia i que va arribar el 16 de gener al màxim des de l’inici de l’emergència sanitària, amb 6.903 punts, fa 16 dies consecutius que cau en picat, i avui s’ha situat per sota dels 2.000 punts (1.783). És una xifra similar a la d’abans de Nadal. La velocitat del virus, l’Rt, es manté de nou estable, a nivells baixos: 0,62.

La caiguda dels contagis està normalitzant la situació dels ambulatoris, que ahir van atendre un total de poc més de 20.500 pacients. El total de casos confirmats de covid per tota mena de proves ascendeix a 2.323.514, dels quals 8.202 han sigut notificats en les últimes 24 hores, mentre que en els últims set dies han sigut 77.000 els diagnòstics confirmats per PCR o test d’antígens. Fa un mes aquestes xifres eren pràcticament el triple setmanal, i fa una setmana, el doble.

Des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut oficialment a Catalunya un total de 26.176 morts per covid, de les quals 46 han sigut comunicades en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

I la incidència acumulada de positius a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 993, mentre que la incidència a 14 dies (IA14) és de 2.919. Els dos indicadors baixen.

També va a la baixa la positivitat –el percentatge de resultats positius en proves PCR i test d’antígens–, que s’ha situat en el 15,7%, menys que ahir, però encara més de tres vegades el 5% que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.