Superant la covid

Joves amb febre de dijous nit

  • El final del tancament de l’oci nocturn a Catalunya desencadena les ganes d’assaltar les pistes de ball a partir d’aquesta matinada

Joves amb febre de dijous nit

ANNA MAS

4
Es llegeix en minuts

Amb la reobertura de les discoteques milers de joves preparen la seva agenda per tornar a disfrutar aquesta nit i les moltes que vindran dels locals d’oci nocturn favorits. «Ja teníem ganes de tornar a sortir i poder disfrutar de les discoteques, de ballar i estar amb els amics de festa», diu la Sara Sánchez de 24 anys. L’obertura de les discos, com en la resta de sectors, es fa sense restriccions d’horari ni aforament. El passaport covid, en desús des del 27 de gener, tampoc serà necessari per entrar.

A causa de les baixes limitacions, molts joves se senten més segurs de tornar a les pistes de ball. «No em fa por tornar a la pista, tot i que ja no demanin el passaport, al final gairebé tothom s’ha contagiat, i tampoc podem viure en una por permanent», explica Marta Roca (22 anys). «No és que em sigui igual el coronavirus, però arriba un punt en què simplement vols tornar a fer la teva vida normal», assenyala Enric López (21), que, com tants d’altres joves, anhelen tornar a sortir de festa amb total normalitat i recuperar la vida que tenien abans de la pandèmia.

Els més assenyats prefereixen esperar una mica. «M’esperaré un parell de setmanes més, perquè si ara mateix surt tothom seran massa aglomeracions i corres el risc de contagiar-te», diu Sandra González (25). O com Carlos Giró (23), que recomana prendre-s’ho amb calma i anar amb compte. «La gent s’ho prendrà com la festa de l’any, perquè hi ha moltes ganes de festa, però també és necessari que es faci d’una manera responsable. Hem de sortir amb seny», assegura.

Tornada a la rutina festiva

Tornada a la rutina festivaMolts ja han preparat la ruta discotequera per al cap de setmana i han tret de l’armari les seves millors gales. ¿Estaran incloses les mascaretes als seus modelets? «En algun moment de l’inici de la nit sí que ens posarem les mascaretes; a més, al principi els segurates estan molt pendents que la portis posada, tot i que al final de la nit sempre acabes traient-te-la», diu Carla Núñez (22). «És molt difícil aguantar tota la nit amb mascareta, al final si estàs bevent t’acabes abaixant la mascareta tota l’estona o, si surts a fumar, el mateix», afegeix.

No obstant, amb mascareta o sense, molts joves ja tenen organitzat el recorregut nocturn per a aquest cap de setmana: «Divendres he quedat amb els meus amics per anar a prendre alguna cosa pel poble i, després, si s’allarga la nit anirem o a un pub o a alguna discoteca, tot i que la festa forta la tinc dimecres, que anem a la sala Apolo», diu Marc Álvarez de 23 anys, que ja està preparat per disfrutar de la música a l’emblemàtica disco de Barcelona. «Segurament aniré amb les meves amigues al Cocoa, volem aprofitar al màxim les discoteques abans que les puguin tornar a tancar», comenta Abril Carreras (19).

Notícies relacionades

Molts dosificaran la festa al llarg del cap de setmana, però el que és segur és que les discoteques, sales de concerts i bars de copes estaran al màxim de dijous a dissabte. La joventut balla, torna a ballar. Ho estan esperant des del 24 de desembre, quan la Generalitat va abaixar la persiana de l’oci nocturn per frenar l’avenç de la variant òmicron. «El tancament se m’ha fet etern, ha sigut horrorós, tinc moltes ganes de tornar a sortir de festa», explica Livia Martín (21). «La gent necessita festa, jo quan vaig trepitjar una discoteca després de dos anys sense anar-hi va ser com ‘¡uau!’, no sabia que tenia tantes ganes d’això, de sortir, ballar, parlar amb moltíssima gent, i tothom estava igual, superfeliç», explica Eva Martínez (22). La gran majoria troba molt a faltar tornar a socialitzar a les discoteques i poder disfrutar de cançons que no han pogut ballar en un recinte festiu. «Jo només volia sortir i poder ballar ‘Safaera’ en un lloc que no fos la meva habitació», confessa Susana Díaz.

Sense deixar de divertir-se

El tancament de l’oci nocturn no ha impedit que els joves es divertissin. Molts han buscat la festa pel seu propi compte. «L’hem buscat en pisos d’estudiants, bars, pàrquings i ‘botellons’...», explica l’Enric. Alguns fins i tot han pogut disfrutar de les discoteques viatjant lluny de Catalunya. «Per sort vaig anar a Porto amb una amiga, les discoteques estaven obertes i vam poder disfrutar de tot el que aquí no hi havia», apunta la Carla. Asseguren que han trobat altres formes d’oci. «La pandèmia ens ha donat altres opcions per disfrutar de l’oci que no sigui sortir de festa cada cap de setmana. Ara, com que no sortia cada cap de setmana, els diumenges no tenia ressaca i m’anava a passejar per la muntanya o a fer altres activitats. Però, tot i així, crec que és necessari sortir de festa de tant en tant», detalla la Sandra.

Temes:

Festes