Anunci d’Argimon

Catalunya preveu eliminar les quarantenes a les escoles a partir del 21 de febrer

Catalunya preveu eliminar les quarantenes a les escoles a partir del 21 de febrer

Luay Albasha

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest divendres que preveuen eliminar les quarantenes per contacte estret de covid-19 en l’alumnat sense símptomes a partir del 21 de febrer.

Ho ha dit en una entrevista a TV-3 al costat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en què ha explicat que està previst que la setmana que ve la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta emeti un informe sobre això.

«Tot apunta, sembla ser, que va en la direcció de la nostra proposta», ha dit Argimon, i ha afegit que seria preferible que aquest nou protocol s’apliqués des del mateix dilluns 21.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, a partir d’aquesta data ja no es confinaran els grups quan apareixen cinc positius de covid o el 20% de la classe, després que aquesta setmana ja s’hagin retirat els cribratges escolars i que la mascareta hagi deixat de ser obligatòria als patis des d’aquest dijous passat.

Quant a les mascaretes en interiors, el conseller ha indicat que «el primer lloc on decauran és a les escoles» i que es farà de manera progressiva, començant pels més petits i anant pujant d’edat, per anar veient com van els contagis, i abans de passar als adults.