El sistema, molt tensionat

Les farmàcies de Catalunya fan 240.000 tests en l’entorn escolar en dues setmanes

Les farmàcies de Catalunya fan 240.000 tests en l’entorn escolar en dues setmanes

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública per a nens i adolescents, Laia Asso, ha anunciat que s’han realitzat 240.000 tests d’antígens gratuïts a les farmàcies a alumnes catalans en dues setmanes, des de l’inici del segon trimestre.

En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Asso ha justificat que s’ampliés de quatre a set dies el termini per fer l’esmentat test perquè el sistema de farmàcies va arribar a estar «molt tensionat».

Ha apuntat que la hipòtesi amb «més pes» és que estan aflorant tants casos en l’entorn escolar perquè s’estan realitzant molts tests, en el marc del programa de col·laboració amb farmàcies.

Notícies relacionades

També ha descartat que les escoles siguin un «focus» de contagis, si bé ha reconegut que la variant òmicron les ha fet més permeables –segons les seves paraules–, accentuant l’efecte segons el qual els centres reprodueixen el comportament del virus en la societat.

Finalment, ha negat que sigui discriminatori que les quarantenes quan hi ha positius a l’aula es limitin als alumnes no immunitzats: «Es busca la seva protecció».