La pandèmia a Catalunya

Lleu respir de l’impacte de la covid a les aules catalanes per primera vegada en 12 dies

  • El ritme d’augment de positius s’alenteix i hi ha 1.792 confinats menys que el dia anterior

Lleu respir de l’impacte de la covid a les aules catalanes per primera vegada en 12 dies

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Lleu respir de la covid a les aules catalanes per primera vegada des de l’inici del segon trimestre, fa 12 dies. La xifra de confinats descendeix lleugerament i hi ha 1.792 persones menys en quarantena que el dia anterior. Malgrat aquesta, la xifra de confinats encara és elevada: 129.852, dels quals 121.225 són alumnes (-1.327), 8.581 (-465) són professors i 46 són personal extern, segons les dades del Traçacovid que aquest dissabte ha fet la Conselleria d’Educació.

La xifra de positius segueix a l’alça, però a un ritme menor que en dies anteriors. Així, en les últimes 24 hores les escoles han registrat un total de 6.556 positius; xifra considerablement inferior a les registrades la resta de la setmana quan els augments diaris de positius van ser de 12.443 dimarts, de 17.442 dimecres, de 22.970 dijous i de 16.863 divendres.

Notícies relacionades

Les escoles, al límit després de 12 dies en què la pandèmia ha fet estralls a les aules, confien en les previsions que maneja la Conselleria de Salut, que apunten que a finals d’aquesta setmana que ve s’arribarà a la corba i s’iniciarà el descens que permeti recuperar l’anhelada normalitat.

En aquests moments hi ha 208 grups escolars confinats, el mateix número que el dia anterior. I es redueixen de set a cinc els centres completament tancats. Es tracta de les escoles bressol La Mainada, de Menàrguens (Noguera), Pam i Pipa de Santpedor (Bages), Estel de Olost (Osona), La Falguereta de Fogars de la Selva (Selva) i Mafalda de Reus (Baix Camp).