Crisi sanitària

Sanitat aprova la quarta dosi contra la covid per a immunodeprimits

Les persones de molt alt risc rebran la dosi de record als cinc mesos de l’última dosi

Sanitat aprova la quarta dosi contra la covid per a immunodeprimits

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha acordat aquest dijous que les persones immunodeprimides rebin una quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 als cinc mesos de l’última dosi.

«Les persones que van rebre dosi addicional de vacuna ARNm per estar incloses en el grup 7 o ser persones que reben tractament amb fàrmacs immunosupressors rebran una dosi de record als cinc mesos de l’última dosi», ha explicat el Ministeri de Sanitat.

¿Qui la podrà rebre?

En aquest grup es troben, entre d’altres, persones de molt alt risc, com aquelles amb fibrosi quística, trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d’òrgan sòlid i en llista d’espera per a trasplantament d’òrgan sòlid, trasplantament pulmonar, renal, pancreàtic, cardíac, hepàtic o intestinal.

També malalts de diàlisi de diversos graus, malalties oncohematològiques i diversos tipus de malalts de càncer amb o sense quimioteràpia, així com diversos casos de VIH, immunodeficiències o síndromes de Down majors de 40 anys.

La dosi de reforç, des dels 18 anys

Aquest dijous, la Comissió també ha autoritzat les dosis de reforç de la vacuna contra la covid-19 a totes les persones majors de 18 anys. Així, s’amplia el rang d’edat de la vacunació amb dosi de reforç a Espanya, que se situava de moment fins als 40 anys.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, una vegada s’acabi amb els adults majors de 40 anys, es començarà amb els de 30 i així successivament fins a arribar als de 18. En qualsevol cas, es prioritzarà les persones de risc i les que van completar fa més temps la pauta de vacunació.

D’altra banda, la Comissió també ha aprovat la reducció de l’interval entre la pauta completa i la dosi de reforç de sis a cinc mesos, «d’acord amb el que estan fent altres països del nostre entorn».