Tornada al col·le

Catalunya aplicarà el nou protocol de quarantena però el veu precipitat

  • El Govern expressa el seu «desacord» a canviar el sistema a dos dies de la tornada a les aules

  • Salut i Educació treballen en els ajustos per seguir les recomanacions de la Comissió de Salut Pública

Catalunya aplicarà el nou protocol de quarantena però el veu precipitat
1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Catalunya aplicarà la decisió de la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d’eliminar la quarantena en l’educació infantil i primària si hi ha 4 casos o menys de covid en una aula. No obstant, considera precipitat fer-ho a dos dies de la tornada al col·le, prevista per aquest dilluns.

En un comunicat, el Govern ha expressat el seu «desacord» que aquesta decisió es prengui a les portes de la tornada a les aules ja que, remarca, «suposa un canvi de protocol» que requereix «la necessitat d’informar degudament la ciutadania en general i, en particular, els professionals de l’àmbit de la salut i la comunitat educativa».

Notícies relacionades

Malgrat les objeccions, les conselleries de Salut i Educació ja treballen per actualitzar els protocols vigents per començar a aplicar les noves mesures a partir de la setmana vinent.

En canvi, i malgrat que la Comissió de Salut Pública també recomana no fer proves als contactes estrets escolars, Catalunya ho continuarà fent, com ja va fer durant el primer trimestre, en les etapes d’infantil, primària i secundària. En el cas dels alumnes d’infantil i primària, s’utilitzarà el mateix circuit que es fa servir per als alumnes de l’ESO, a través de les farmàcies adherides.