Sorteig del 6 de gener

La sort de la Loteria del Nen torna a ser esquiva per a Catalunya

El primer premi, el 41665, cau íntegre a Logronyo i deixa 100 milions d’euros

L’Hospitalet i Barcelona rasquen pessics del segon i tercer, molt repartits

Comprovar els números de la Loteria del Nen 2022, aquí

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tradicional sorteig de la Loteria del Nen ha enviat el primer premi, el 41665, íntegre a Logronyo, mentre que el segon (44469) i el tercer (19467) han quedat molt repartits per tota la geografia espanyola. lLa sort ha sigut esquiva per a Catalunya, que ha esgarrapat pessics del segon i del tercer a l’Hospitalet de Llobregat, Sant Andreu (Barcelona), Cornellà de Llobregat i Manresa.

El ‘Gordo’ ha repartit 100 milions d’euros (200.000 euros per dècim) a la capital de la Rioja. La majoria de dècims han sigut venuts a l’Administració número 6, situada al carrer Muro del Carmen, però també al restaurant Trompeta de Plata, que feia 20 anys que estava abonat al 41665, i al càmping d’Haro.

A l’Administració número 6 estaven molt emocionats. El seu responsable, Ángel Alda, explicava que el número es va esgotar i que no li va quedar ni un dels 500 dècims. «És un premi molt benvingut» en aquesta situació de pandèmia, remarcava, content que hagués tocat a clients de tota la vida. Un dels primers afortunats a acostar-se a l’establiment va ser Juan Jiménez, un client habitual feia 20 anys que comprava el 41665. Els plans més immediats d’aquest venedor d’articles de segona mà en un mercat ambulant són «acabar de pagar la hipoteca i comprar un cotxe nou».

Al restaurant La Trompeta de Plata també estaven eufòrics: «¡Ja era hora que ens toqués! Després de més de 20 anys abonats al número». Han repartit uns 60 milions d’euros entre els seus clients. És un dels bars de tota la vida que rep clientela diària en una zona humil de la capital de la Rioja i on aquest dijous s’ha desbordat l’alegria. La seva propietària, Yolanda Jiménez, no podia esborrar de la seva cara un somriure mentre despatxava ampolles de cava al costat de la seva filla i les seves tres treballadores, obsequiades per la Yolanda amb un dècim del Gordo. Els crits de joia i cançons han durat diverses hores en un degoteig constant de veïns afavorits i d’altres que no ho són però que han celebrat la sort dels altres en una zona «on viu gent a qui li fa molta falta», ha assegurat la propietària del bar.

Pessics a tot Espanya

El segon premi (75.000 euros per dècim) s’ha venut pràcticament a tot Espanya. Totes les comunitats s’han emportat un pessic d’aquest premi, excepte la Rioja, precisament, ja agraciada amb el Gordo. A Catalunya, una quinzena d’administracions han venut dècims del 44469: sis administracions de Barcelona – en punts de venda situats a El Corte Inglés, el centre comercial les Arenes i a Diagonal Mar–, dues de Manresa, dues de Cornellà i una d’Argentona, Sant Cugat, Sant Fruitós de Bages, Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Terrassa, Vic, Sant Adrià de Besòs, Puig-reig, Roses, Figueres, l’Espluga de Francolí i Falset.

A Madrid, l’estació d’Atocha ha tornat a repartir sort, ja que una part del segon premi ha sigut venut en l’administració situada a la zona del Rodalies, a pcoa distància de l’administració que el desembre passat va repartir el Gordo de Nadal. 

Notícies relacionades

Quant al tercer (19467, 25.000 euros per dècim), ha caigut parcialment a l’Hospitalet de Llobregat, venut al’Administració El Gato Negro, situada a l’Avinguda del Carrilet, que regenta Antonio Ávila, content d’haver repartit la sort als seus veïns.  «Estic molt content, especialment després d’aquests mesos tan durs», deia després de destacar que la pandèmia ha afectat molt el barri de Sant Josep i els polígons i oficines pròximes. «És un barri de gent treballadora. Un premi com aquest omple de vida i d’il·lusió, i més encara aquest últim any, que s’ha passat bastant malament», resumia.

El tercer premi també ha estat molt repartit per tot l’Estat: ha caigut a Madrid, València, Estepona, Jerez de la Frontera i Santa Cruz de Tenerife.