Sorteig de Reis

El loter de Sant Andreu que ha venut un segon premi: «Donaria tots els milions al meu barri»

El misteriós guanyador de l’únic dècim premiat que ha entregat aquesta administració va demanar un número acabat en 69, els seus motius lascius tindria, i s’ha emportat 75.000 euros

El loter de Sant Andreu que ha venut un segon premi: «Donaria tots els milions al meu barri»

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Si pogués, repartiria tots els milions al meu barri», assegura feliç Daniel Zapata, l’amo de l’administració 232 del veïnat de Sant Andreu de Barcelona. Però aquest 6 de gener ha pogut entregar un únic dècim del segon premi de la Loteria del Nen. La sort ha sigut esquiva amb Catalunya aquest 2022. Només ha recollit algunes engrunes. Però si aquestes propines han sigut celebrades per la resta de loteries amb el mateix entusiasme que el de Zapata, que ha destapat l’ampolla de cava protocol·lària i ha convidat a un xarrup qui creués davant la seva administració, benvingudes siguin en temps de pandèmia. 

L’únic dècim que ha entregat Zapata ha sigut «per màquina», cosa que significa que l’afortunat va acudir a l’administració buscant qualsevol dècim acabat en 69, els seus motius lascius tindria. Però quan va arribar, Zapata ja havia venut tots els dècims que va repartir que acabaven en aquesta xifra. I el que es fa en aquests casos és demanar-li «a la màquina» que et doni qualsevol dècim amb aquest acabament que continuï disponible. Li va donar el 44469. I li han tocat 75.000 euros. Gens malament. Però ningú sap qui és. «Sincerament, no recordo a qui el vaig vendre», admet Zapata.

El primer gran premi

Notícies relacionades

«No crec que vingui per aquí aquest matí, això ja són diners i quan et toquen quantitats importants et surten familiars de sota de les pedres i la gent opta per la discreció», raona el company de Zapata que aquest matí l’ha ajudat amb l’atenció els mitjans de comunicació. «Fa 8 anys i 2 mesos que porto aquesta administració i és la primera vegada que dono un premi tan gran de loteria», celebra somrient encara que només hagi pogut vendre un dècim. Fins aquest divendres, el que havia repartit havien sigut botins importants en quinieles i primitives, el que més entreté els seus clients. Però de loteria mai havia pogut donar un pessic pròxim als 75.000 euros. «M’agradaria haver donat molts més diners a la gent de Sant Andreu però de moment ha sigut això», reitera, satisfet. 

«El que importa és la salut»

L’Antonio és un dels clients que mereixeria ser ruixat amb part de la pluja de riquesa que Zapata està segur que donarà algun dia. Fa tres anys va tenir un ictus del qual es va recuperar a mitges: va perdre visió. Malgrat que Antonio juga puntualment per Nadal a un dècim que també acabi en 69, aquesta vegada no li ha tocat res. No en quedava cap quan va venir a buscar-ho i no va pensar a demanar-li de màquina» com sí que va fer el guanyador misteriós confiant en l’instint luxuriós, o potser en l’any del seu naixement. «No estic putejat. Em puteja allò de l’ictus. Allò de la loteria, no. El que importa és la salut. Ara –en al·lusió no explícita a la pandèmia– això ho sabem tots».