La lluita contra la pandèmia

¿Per què no puc agafar cita per a la tercera dosi de la vacuna si tinc més de 40 anys?

¿Per què no puc agafar cita per a la tercera dosi de la vacuna si tinc més de 40 anys?
1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Aquest dimecres a les 12.00 hores Catalunya ha obert la vacunació de les terceres dosis per a la franja de 40 a 49 anys. Han sigut molts els ciutadans que ràpidament s’han dirigit a la web de CatSalut per demanar cita per vacunar-se. I molts d’ells s’han quedat frustrats i sense entendre res al veure, al final del procés, el missatge que els indicava: «No podeu demanar cita». «¿Per què, si tinc 40 anys?», «¿Què passa? ¿No funciona la web?», han sigut les preguntes que s’han fet.

La resposta no té res a veure amb la web de CatSalut. La web funciona. El que impedeix a aquestes persones demanar cita és que no fa 6 mesos de la data de la segona vacunació. Per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid han d’haver passat 6 mesos de la data de la segona dosi en el cas de persones vacunades amb Pfizer o Moderna. En el cas de les persones vacunades amb AstraZeneca o amb Janssen, el període és de 3 mesos.

Notícies relacionades

Això també val per a tots aquells ciutadans d’altres edats, per exemple majors de 50, que intentin demanar cita aquests dies sense que hagi passat aquell període mínim fixat per les autoritats sanitàries a Espanya per rebre les terceres dosis.

Consideracions tècniques al marge, el cert és que l’expeditiu missatge de «no pots demanar cita», sense cap altra explicació, és el que obre la porta a què els ciutadans es preguntin què passa. Potser si el missatge fos més explicatiu, tipus «no podeu demanar cita perquè no ha passat el temps preceptiu des de la segona dosi», molts s’haurien estalviat ensurts i disgustos.