Reaccions a les restriccions

L’oci nocturn i la restauració catalans recorren en massa les restriccions

  • Esgrimeixen al TSJC que les mesures no tenen «justificació i proporcionalitat» i aboquen a greus problemes de convivència en l’espai públic, sobretot per a Cap d’Any

L’oci nocturn i la restauració catalans recorren en massa les restriccions

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Tal com van avançar la setmana passada, patronals i entitats que representen l’oci nocturn i la restauració de Catalunya han presentat aquest dilluns un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en contra de les noves restriccions decretades per la Generalitat, entre les quals figuren la limitació d’aforaments i el tancament de les activitats recreatives musicals.

En un comunicat col·lectiu, representants de 55 associacions i gremis consideren que les mesures adoptades pel Govern «pateixen de falta de justificació i proporcionalitat». A més, el sector de l’oci nocturn preveu «problemes de convivència a l’espai públic, desplaçament descontrolat de joves i proliferació de festes il·legals» si es manté el tancament dels locals per a Cap d’Any

Al document argumenten la suposada «falta d’eficàcia de les mesures i els perjudicis irreparables en aquestes sectors, durant dies tan assenyalats com la campanya de Nadal», incidint que «no existeixen en l’actualitat brots associats a aquests establiments d’oci i restauració». Defensen també que la sisena onada «frena el seu avenç el quart dia consecutiu i que no hi ha una situació alarmant als hospitals» catalans.

Oposició i lluita a tot el territori

El recurs ha sigut firmat, entre d’altres, per la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, l’Associació d’Espanyola de Disc Jockeys i Productors (AEDYP), el Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), el Gremi d’Hostaleria de Tarragona i el Gremi d’Hostaleria de Lleida.

Totes confien que el TSJC «moduli els contrasentits i tombs que fa el Govern» sobre aquests sectors econòmics. Les pèrdues es xifren en més de 730 milions d’euros per a la restauració i 80 milions al sector de l’oci nocturn, amb l’afectació de 246.000 treballadors, i més de 47.300 establiments.

Notícies relacionades

Per la seva part, una altra patronal que aglutina locals d’oci i restaurants, la Fecasarm, presentarà en les pròximes hores un altre recurs també anunciat. En aquest cas, argumenten que la comunitat autònoma no pot dictar restriccions per gestionar una pandèmia, «ja que és inconstitucional». Per això, reclamen la «suspensió urgent per nul·litat de ple dret de totes les mesures aprovades», ha explicat el seu secretari general, Joaquim Boadas.