Davant l’auge de la covid

Salut demana no fer sopars d’empresa per Nadal

  • El Govern vol obligar a mostrar el DNI amb el passaport Covid

  • Argimon insisteix que, malgrat la nova vacunació infantil, la prioritat són les terceres dosis en els més grans de 60 anys

Salut demana no fer sopars d’empresa per Nadal

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat no fer sopars d’empresa per Nadal per evitar contagis de la Covid-19, que preveu que continuïn creixent almenys en els pròxims 10 dies. En aquest context, s’ha mostrat preocupat per l’increment de 16 ucis en 24 hores i de la tensió hospitalària en general.

«Clarament [és millor no fer sopars de Nadal]», ha explicat en una entrevista a TV-3. En canvi, s’ha mostrat partidari de «normalitzar» en la mesura que es pugui les trobades familiars en aquestes dates.

Pendents dels efectes del pont

A l’espera de com evoluciona la situació, sobretot tenint en compte la interacció del pont de desembre, no s’ha oposat a menjar en família per les festes, perquè cal «normalitzar el màxim possible» el Nadal. Sobre la vacunació als nens de 5 a 11 anys, Argimon ha descartat per ara demanar el certificat Covid en aquest grup.

El conseller ha argumentat que és una mesura per la qual han apostat quan tothom hagi tingut l’oportunitat de vacunar-se, i que encara passaran setmanes fins que aquests infants puguin tenir la pauta completa. Per això, de moment es descarta que sigui necessari, per exemple, per a les colònies escolars. També ha deixat clar que la vacuna és segura i que el benefici-risc és «favorable», si bé «no és el mateix» que en altres grups d’edat, amb més probabilitats de patir una Covid-19 greu.

La prioritat, les terceres dosis

Notícies relacionades

Per això, el conseller ha afirmat que la prioritat de Salut són les terceres dosis en majors de 60 i ha donat per fet que s’acabarà posant a tota la població aquest reforç. També ha aventurat que a mitjans de gener es podria començar a vacunar a partir de 50 anys, i a partir d’aquí s’obriran franges menors, de la mateixa manera que s’ha fet en campanyes anteriors.

El DNI podria ser obligatori

Sobre el certificat Covid, el conseller ha avançat que volen incloure en pròximes resolucions que, amb el passaport Covid, s’hagi de mostrar el DNI o un document acreditatiu perquè l’establiment pugui assegurar que es tracta de la persona titular del certificat.