Va intentar curar-se amb clor

Mor per Covid Johan Biacsics, el líder antivacunes d’Àustria

  • Els seguidors de Biacsics han omplert el seu mur de Facebook amb missatges en què denuncien que podria haver estat enverinat

Mor per Covid Johan Biacsics, el líder antivacunes d’Àustria
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder antivacunes d’Àustria, Johan Biacsics, ha mort als 65 anys després de contagiar-se de Covid al novembre. Biacsics va ingressar a l’hospital de Viena per dificultats respiratòries provocades pel virus, però es va negar a rebre tractament mèdic i va demanar l’alta voluntària. Una vegada fora de l’hospital, va començar un mètode que consistia en la combinació d’infusions i edemes de diòxid de clors que no van fer cap mena d’efecte.

Poc després, el seu estat de salut va empitjorar i la seva família va trucar a una ambulància per portar-lo de nou a l’hospital. En aquesta ocasió, els metges ja no van poder fer res per ell i va morir dos dies més tard.

Campanya a les xarxes socials

Campanya a les xarxes socialsEls seguidors de Biacsics han omplert el seu mur de Facebook amb missatges en què denuncien que podria haver estat enverinat. A més, la família ha començat una campanya a les xarxes socials en què expliquen que «oficialment entrarà en les estadístiques de les víctimes de Covid, però nosaltres sabem la veritat» i acusen els metges d’haver-lo assassinat.

Tan sols dues setmanes abans de la seva mort, Biacsics havia encapçalat una manifestació antivacunes a la capital austríaca.

Antivacunes penedit

Notícies relacionades

Antivacunes peneditLa mort de Biacsics contrasta amb l’actitud de l’exlíder antivacunes italià, Lorenzo Damiano, que també s’ha contagiat i ha sigut ingressat en un hospital. Però, en aquesta ocasió, ell ha mostrat el seu penediment per no haver-se vacunat abans.

 «Clarament la meva visió ha canviat, estic a punt per dir-li al món com d’important és seguir col·lectivament la ciència, la que et cura i et salva», ha explicat el líder del moviment No Vax a Itàlia.