Rutes per les províncies de Lleida i Barcelona

Quatre llocs on trobar bolets aquest cap de setmana llarg de Tots Sants

Et proposem unes excursions pel Solsonès i l’Alt Urgell i una visita a Cardona, on se celebra la 28a Fira de la Llenega

Quatre llocs on trobar bolets aquest cap de setmana llarg de Tots Sants

Archivo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana llarg de tres dies –gràcies al dia festiu de Tots Sants, aquest dilluns– és un bon moment per fer una excursió al bosc i buscar alguns bolets, sobretot tenint en compte que la temporada de rovellons s’està acabant.

En aquest article proposem quatre llocs on trobar rovellons i altres bolets, com llenegues i fredolics. A més, a Cardona podràs visitar aquest diumenge la 28a Fira de la Llenega, després que l’any passat no es pogués celebrar a causa de les restriccions generades per la pandèmia. En l’edició d’aquest any tindrà molt protagonisme l’espai gastronòmic, amb un tast de plats cuinats amb bolets. Per a aquesta activitat, que tindrà lloc de 12 a 2 a la plaça Santa Eulàlia, cal comprar tiquets al mateix espai. A la plaça hi haurà, durant tot el matí, una mostra de com és l’ofici de cisteller i un tast de vins catalans.

La Vall d’Ora

El millor punt per accedir a la vall d’Ora és des de Navès, població del Solsonès que es troba als peus de la carretera C-26 entre Berga i Solsona. Llenegues, pinetells, rovellons, fredolics... són algunes de les moltes espècies que podem trobar, fins i tot de manera abundant, si la climatologia ha sigut la idònia.

L’altiplà del Solsonès

Una extensa massa forestal ocupa aquest territori, on només els camps de cereal i algun mas elevat alteren el paisatge verd de desnivells suaus. Per arribar des de la capital del Solsonès, proposem diferents opcions. La primera és agafar la C-149ª, que surt del centre de la ciutat i passa pel costat de Castellvell i pel petit nucli de Sant Climenç per continuar fins a Sanaüja, ja dins de la comarca de la Segarra. Una altra possibilitat serà prendre la C-26 en direcció a Oliana i, a l’altura del quilòmetre 96, sortir a mà esquerra de la carretera per un camí rural asfaltat, des d’on tindrem l’oportunitat de conèixer les pinedes dels voltants de Madrona i d’enllaçar molt a prop del pantà de Rialb amb la C-14.

Obagues de la serra d’Ensija

Notícies relacionades

Davant el majestuós massís del Pedraforca, extenses pinedes ocupen el vessant nord de la serra d’Ensija, entre Saldes i Vallcebre. Tota aquesta àrea forestal de la serra d’Ensija és molt productiva en bolets, però també molt coneguda i freqüentada per un gran nombre de boletaires.

Sant Joan de l’Erm

Extenses masses forestals al vessant nord-oriental de la torreta de l’Orri. Per als que són de tardor, els mesos de setembre i octubre són els més bons. El vessant nord de la serra d’Ensija és a la comarca del Berguedà, dins dels termes de Saldes i Vallcebre. La millor manera d’accedir en aquests municipis, si venim des de Berga, és agafar la C-16 en direcció al túnel del Cadí. Just abans d’arribar a Guardiola de Berguedà, s’agafa la B-400 a l’esquerra, que s’enfila per la vall i ens porta fins al poble de Saldes. En una bona part d’aquest trajecte hi haurà una infinitat de possibilitats de provar sort en alguna d’aquestes pinedes.

Temes:

Tots Sants