Condemnada a 25 anys

Rosa Peral recorre al Constitucional la sentència del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona

52658202 60

52658202 60

1
Es llegeix en minuts
ACN

La defensa de Rosa Peral, l’exagent  de la Guàrdia Urbana de Barcelona condemnada a 25 anys de presó per la mort de la seva parella –el també policia Pedro Rodríguez–, recorrerà la sentència de l’Audiència de Barcelona i ratificada ja pel Tribunal Suprem davant el Tribunal Constitucional.

L’advocada de Peral, Olga Arderiu, afirma en declaracions a l’ACN  que no hi ha «cap prova» de la participació de Rosa Peral en la mort de qui era la seva parella en el moment dels fets. Com ja va al·legar en el recurs inadmès pel Suprem al setembre, Arderiu assegura que se li van negar proves i testimonis clau per a la defensa de Peral i que el veredicte va estar mancat de motivació.

Albert López, també al TC

L’altre condemnat per la mort de Pedro Rodríguez, el també agent i amant de Rosa Peral quan es va planificar el crim, Albert López, va ser condemnat a 20 anys de presó i la seva defensa també va presentar fa uns dies un recurs al Tribunal Constitucional

La defensa de López basa tot el seu argument en el testimoni de les filles de Peral, que no van poder declarar en el judici, però que en seu policial van negar que ell estigués a casa en el moment del crim.

Sentència del crim

Notícies relacionades

Segons la sentència del crim de la Guàrdia Urbana, el 2 de maig del 2017 a la matinada López i Peral van matar Pedro Rodríguez a casa seva, a Cubelles. Després van utilitzar el telèfon mòbil de la víctima per fingir que continuava viva i van portar l’aparell a prop del domicili de l’exmarit de Peral, amb qui ella mantenia una relació molt conflictiva, per involucrar-lo en el crim.

Finalment, els dos condemnats van introduir el cos al maleter del cotxe de la víctima i el van cremar al pantà de Foix.