La Rt continua pujant

El virus, a l’alça i amb pocs efectes: 1.000.468 de diagnosticats a Catalunya

El virus, a l’alça i amb pocs efectes: 1.000.468 de diagnosticats a Catalunya

Europa Press

2
Es llegeix en minuts

Segueix la tendència a l’alça de la propagació del coronavirus a Catalunya, on s’ha depassat el milió de persones diagnosticades amb Covid des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020. En total, Salut xifra aquest dissabte en 1.000.468 els positius diagnosticats amb tota mena de proves. Són dades del sisè dia consecutiu en què els indicadors empitjoren, consolidant una tendència a l’alça en la transmissió del virus, tot i que no es reflecteix en més pressió als hospitals gràcies a l’elevada vacunació. I és que, com insisteixen els experts, la Covid sembla que ha arribat per quedar-se, convertint-se en una infecció estacional com la grip.

Això no eximeix que les autoritats sanitàries segueixin de prop l’evolució dels indicadors, tot i que no esperen que pugui arribar una sisena onada de l’epidèmia perquè un 74% de la població catalana té la pauta completa.

Tornant a les dades d’incidència actualitzades, avui hi ha 331 persones hospitalitzades, vuit menys que ahir, de les quals 87, com dijous, segueixen en estat crític. El nombre oficial de morts ascendeix a 23.991 persones des de l’inici de la pandèmia, sis dels quals, notificats en les últimes 24 hores, amb 15 morts en l’última setmana, és a dir, dos al dia de mitjana.

L’EPG, també a l’alça

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, creix per cinquè dia consecutiu fins als 51 punts, dos més que ahir, un risc considerat moderat que no apareixia des del 6 de juliol de l’any passat.

La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui d’1,16, set centèsimes més que ahir, això vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 116 persones, per això els contagis tornen a créixer. De fet, en les últimes hores se n’han diagnosticat 661 més.

Notícies relacionades

Quant a la incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7), és de 24,71casos, mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) es manté en 45,2 casos.

La positivitat –el percentatge de PCR i test d’antígens amb resultat positiu– és d’1,52 %, quatre centèsimes més que ahir i molt per sota del 5% que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.