Inversions en Rodalies

Els pressupostos de l’Estat inclouen ja el soterrament de la línia R-2 a Montcada

  • L’import total per realitzar aquesta obra creix dels 500 als 565 milions d’euros

rodalies

rodalies

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els pressupostos generals de l’Estat (PGE) inclouen per primera vegada una partida per soterrar les vies del tren de la línia R-2 de Rodalies a Montcada i Reixac (Vallès Occidental). L’ajuntament ha anunciat aquest divendres que ja té el compromís del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i d’Adif per finançar les obres durant els pròxims cinc anys.

Segons detalla el consistori, l’import total passa dels 500 milions d’euros calculats a l’abril fins als 565 milions pressupostatsara per l’Estat. En els comptes del 2022 es preveu una inversió inicial de 64,5 milions per començar a soterrar la infraestructura. Per al 2023, el compromís és destinar 34 milions, mentre que se n’invertiran 69 tant el 2024 com el 2025. La resta s’haurà de tramitar més endavant.

Retard en els tràmits d’Adif

L’alcaldessa, Laura Campos, ha lamentat el retard dels últims tràmits necessaris per licitar el projecte: Adif s’havia compromès a acabar-lo a finals d’agost, però encara no s’ha arribat a aquest punt. «Hi ha hagut un nou requisit en la tramitació de l’expedient que implica que el gestor ferroviari ha de presentar un certificat de disponibilitat pressupostària de la totalitat de l’obra», ha apuntat Campos, que ha assegurat que la inclusió del projecte de soterrament als PGE del 2022 i el detall dels pròxims anys desencallen aquesta situació. Campos ha celebrat el compromís del Ministeri i d’Adif, que veu com una «garantia que l’actuació començarà amb el 100% de l’obra pressupostada per als pròxims anys».

«No hi ha marxa enrere»

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha destacat que això assegura la continuïtat i evita situacions com la de l’estació de la Sagrera de Barcelona, que va quedar empantanegada durant molts anys». En aquest sentit, ha recalcat que «ja no hi ha marxa enrere», si bé ha advertit que el municipi de Montcada estarà atent als tràmits que venen ara.

L’alcaldessa ha confiat que el Govern de Pedro Sánchez podrà aprovar els PGE al Congrés i ha assegurat que tirin endavant els Comptes, «exigiran» que l’expedient de les obres s’elevi al Consell de Ministres per poder ser adjudicades.