Més de 500 contagis

La Covid puja lleugerament a Catalunya, dins de l’esperat per Salut

L’Rt i l’índex de rebrot augmenten, però els hospitals no en noten els efectes

La Covid puja lleugerament a Catalunya, dins de l’esperat per Salut

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya camina un dia més cap a la normalitat. La comunitat, que manté controlada l’epidèmia en nivells de risc moderat-baix, presenta aquest dimarts lleugers repunts en els seus indicadors, una cosa que ve justificada per xifres que no s’han recollit durant el cap de setmana. Després de tres dies sense notificar morts, Salut augmenta la xifra de víctimes en 14, sent des de l’inici de la pandèmia un total de 23.971. En els últims set dies hi ha hagut 14 persones mortes per Covid, una mitjana de dues al dia aproximadament.

Segons les dades d’incidència actualitzades aquest dimarts per Salut, avui hi ha un total de 324 persones hospitalitzades, dos menys que ahir, de les quals 93, dos més que ahir, estan en unitats de crítics.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, puja lleugerament a 42 (ahir estava en 37) un risc similar al que es registrava el juliol del 2020.

La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui de 0,95, deu centèsimes més que ahir, fet que vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 95 persones, amb un lleuger repunt en els últims tres dies. El conseller Josep Maria Argimon no va descartar la setmana passada que tornés a elevar-se fins a un punt, però la vacunació massiva contraresta de manera contundent els seus efectes.

Baixa positivitat

Notícies relacionades

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 997.256 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 538 de les quals en les últimes 24 hores. Quant a la incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 21,46 casos (ahir 20,32), mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) és de 45,58, pràcticament com la notificada dilluns (45,44).

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– és d’1,539%, molt lleugerament superior a la d’ahir, i molt per sota del 5%, que és el percentatge que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.