Menys ucis

Catalunya continua eliminant el virus i camina cap a la normalitat

Catalunya continua eliminant el virus i camina cap a la normalitat

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronavirus continua un dia més retraient-se a Catalunya, que s’acosta al nivell baix de risc de rebrot, i amb una tensió hospitalària que va a menys. Segons les dades d’incidència actualitzades aquest divendres per Salut, avui hi ha un total de 338 persones hospitalitzades (una més que ahir), de les quals 92 (set menys) estan a l’uci.

El nombre oficial de morts ascendeix a 23.952 persones des de l’inici de la pandèmia, amb set de reportades en les últimes 24 hores, mentre que el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, ha baixat un punt més i s’ha situat en 40. Són nivells de l’estiu del 2020.

La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui de 0,80. Això vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 80 persones, amb la qual cosa l’epidèmia va disminuint. Ha remuntat dues centèsimes, tot i que ahir el conseller Josep Maria Argimon no descartava que fins i tot arribés en algun moment a un punt, tot i que els seus efectes queden apaivagats per la vacunació massiva.

Més dades: des de l’inici de l’epidèmia, un total de 995.776 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 717 de les quals en les últimes 24 hores, mentre que en l’última setmana han sigut 1.666 els diagnosticats per PCR o test d’antígens (TA), menys de 240 al dia.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 21 casos, mentre la incidència acumulada a 14 dies (IA14) és de 54 casos, dos menys.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– és d’1,48%, la positivitat més baixa des del juny de l’any passat