L’Rt, a 0,78

La Covid continua perdent força a Catalunya

Un dia més, els indicadors avalen la fi de la majoria de restriccions

La Covid continua perdent força a Catalunya

Efe / Narong Sangnak

1
Es llegeix en minuts

La Covid continua anant de baixa a Catalunya, on la caiguda d’indicadors de la pandèmia i la notable millora de la situació als hospitals ha portat a eliminar pràcticament totes les restriccions a partir d’aquest divendres, segons va anunciar aquest dimarts el president Pere Aragonès. Així, aquest dimecres segueix la tendència: a les ucis dels hospitals catalans hi ha 96 pacients amb Covid (un menys que ahir) i en total 342 persones estan ingressades (dos menys).

El risc de rebrot manté la tendència a la baixa (ara està en 42 punts) i en els últims set dies han mort 9 persones a causa del virus, una mitjana de menys de dues de diàries. Des d’ahir s’ha notificat una mort més.

Així mateix, la velocitat de reproducció del virus (Rt) és de 0,78 –de manera que cada 100 infectats contagien de mitjana 78 persones–, quan la setmana passada se situava per sobre de l’1, cosa que indicava, tècnicament, que el coronavirus es trobava en expansió malgrat les baixes taxes de contagi gràcies a la vacunació.

En els últims set dies s’han detectat 1.754 positius mitjançant proves PCR o test d’antígens ràpids, mentre que la incidència acumulada en 7 dies (IA7) és de 22,4 punts i a 14 dies (IA14), de 55.

Notícies relacionades

Amb tot, els positius confirmats des de l’inici de la pandèmia a Catalunya són 994.462 (dels quals 428 són nous), i els morts, 23.937.

La positivitat –el percentatge de proves diagnòstiques PCR i TA amb resultat positiu– s’ha situat en l’1,58%, ja lluny del 5% establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.