ANUNCI DEL GOVERN

Sense ‘restricció Covid’: el Camp Nou, amb el 100% d’aforament ja en el Barça-València

  • Pere Aragonès anuncia el final de les restriccions en les instal·lacions esportives a l’aire lliure a partir de divendres

  • L’Espanyol podrà comptar dilluns amb 40.000 localitats davant el Cadis

Sense ‘restricció Covid’: el Camp Nou, amb el 100% d’aforament ja en el Barça-València

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Camp Nou podrà funcionar al 100% de la seva capacitat a partir d’aquest cap de setmana. Pere Aragonès ha anunciat aquest dimarts que a partir d’aquest divendres els recintes esportius a l’aire lliure ja no tindran límit d’aforament, per la qual cosa el Barça-València d’aquest diumenge ja podrà allotjar fins a 99.354 espectadors.

Joan Laporta lamentava fa dues setmanes que, malgrat que el Govern havia autoritzat un 100% d’aforament als estadis, el Procicat només l’augmentés fins a un 60% com a màxim a Catalunya. «És un perjudici molt gran. Els agrairia que li donessin una altra volta perquè ens perjudica molt econòmicament. Si La Liga proposa el 100% estaríem més satisfets si el Procicat l’accepta», va assenyalar el president. Després de conèixer-se aquest dimarts la decisió el club va expressar que «agraeix l’esforç de tota la gent i aplaudeix la decisió del Govern d’aplicar una mesura que ens acosta pràcticament a la plena normalitat».

Setmana clau

L’anunci de la Generalitat arriba en un moment clau per al conjunt de Ronald Koeman, que només ha guanyat un dels últims sis partits i que tindrà tres partits importants a casa en tot just una setmana: diumenge contra el València, el dimecres 20 davant el Dinamo de Kíev (després d’haver perdut els dos primers polsos de Champions davant el Bayern de Munic i el Benfica) i el diumenge 24 contra el Madrid. 

Caldrà veure quina incidència té l’anunci del Govern en l’assistència a l’estadi blaugrana. Fins ara per poder acudir a l’estadi els abonats havien de fer una petició d’entrada, tot i que en tots els partits hi ha hagut menys sol·licituds que tiquets disponibles. Després que 26.238 culers, 8.000 més que la campanya passada, demanessin l’excedència de l’abonament, només hi ha 57.262 abonats aquesta temporada al Camp Nou. Aquest fet, unit a la marxa de l’equip i a la por de l’equip, han provocat que no hagi sigut necessari recórrer a un sorteig entre els abonats davant la baixa demanda. 

El partit en el qual més peticions hi va haver va ser el debut a Champions davant el Bayern de Munic (31.213). En l’últim xoc al Camp Nou, davant el Llevant i amb només un 40% d’aforament, tot just hi va haver 27.429 sol·licituds d’abonats i 35.334 espectadors, 4.000 menys de la màxima capacitat autoritzada. 

Notícies relacionades

El club comunicarà en les pròximes hores que ja no hi haurà sorteig d’entrades. Aquest dimecres es reuniran els executius de la matèria per analitzar el nou escenari que es dibuixa. Ara, sabent que pot comptar amb tots els seients de l’estadi, el club confia que el ritme de venda d’entrades entre els no abonats s’agiliti. L’últim partit sense limitacions d’aforament al Camp Nou va ser el Barça-Reial Societat del març del 2020, al qual van acudir 77.035 aficionats. En l’últim Clàssic amb públic, el desembre del 2019, 93.426 espectadors van acudir al Camp Nou en un partit prepandèmic i marcat per la protesta de Tsunami Democràtic.

L’Espanyol, que davant el Madrid ja va congregar 23.377 espectadors (2.000 menys del límit del 60% que li permetia el Procicat), podrà disposar dilluns de les 40.000 localitats de Cornellà-el Prat per rebre el Cadis.

Temes:

Barça