Nivells d’agost del 2020

Catalunya ja té menys de 100 pacients amb Covid a les ucis

Tots els indicadors continuen a la baixa un dia més i es recuperen nivells de fa més d’un any

Catalunya ja té menys de 100 pacients amb Covid a les ucis

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bones dades de l’evolució del coronavirus, que perd força i efectes (per les vacunes) un dia més a Catalunya. El nombre de malalts en estat greu per coronavirus i que estan ingressats a les ucis dels hospitals catalans baixa del centenar per primera vegada des de l’agost del 2020: un total de 97 en concret aquest dimarts (sis menys que ahir). El total d’ingressats també descendeix: 344 (ahir 358).

Precisament baixar de 100 unitats de crítics era el condicionant que fa uns dies posava el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per obrir les discoteques, tot i que al final es va decidir la reobertura abans d’arribar a aquesta fita.

Segons les dades notificades aquest dimarts per Salut, s’han confirmat 994.034 casos de Covid des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, dels quals 374 s’han detectat en les últimes hores. La mitjana de positius de l’última setmana és de menys d’uns 260 al dia. Pel que fa a morts, n’hi ha hagut dos més. En total, han mort 23.936 persones.

Descens d’indicadors

El risc de rebrot se situa avui en 43 punts, també a nivells de fa més d’un any. Així mateix, descendeix l’Rt (velocitat de propagació del virus), que avui està a 0,80, quatre menys que ahir, això vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 80 persones aproximadament, el vuitè dia consecutiu que baixa.

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 23 casos, un menys que ahir, mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) és de 56 casos, un també menys que fa 24 hores.

Notícies relacionades

La positivitat –el percentatge de proves diagnòstiques PCR i TA amb resultat positiu– s’ha situat en l’1,60%, cada dia més lluny del 5% establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.

A Barcelona, nivell molt baix

Una altra dada destacable d’aquest dimarts és que el risc de rebrot (EPG) se situa a Barcelona per sota de 30, que es considera molt baix (de 0 a 30 punts).