Cas Serveis Socials

Cas Serveis Socials: el PSC demana una compareixença al Parlament

  • El partit de l’oposició registra una compareixença a la Comissió de Drets Socials de la Cambra per abordar les irregularitats al Consorci de Serveis Socials de Barcelona

  • Demana que hi participin l’exconsellera de Benestar Neus Munté, l’actual consellera Violant Cervera i els tres gerents de l’ens

35525489 591

35525489 591

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha registrat aquest matí una petició de compareixença dels responsables del Consorci de Serveis Socials de Barcelona en la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya, després que EL PERIÓDICO publiqués les irregularitats detectades per cinc auditories des de l’any 2014 fins el 2020 en aquesta institució pública. En concret, el principal partit de l’oposició demana explicacions a l’exconsellera Neus Munté (CiU); l’actual consellera de Drets Socials, Violant Cervera (JxCat), i els tres gerents que han gestionat aquesta institució perquè «aclareixin» aquestes informacions.

Primer, la Sindicatura de Comptes l’any 2014, i més endavant la Intervenció General de la Generalitat el 2015, 2017, 2019 i 2020, van detectar contractacions irregulars per un valor que supera els 20 milions d’euros i sobresous en els alts càrrecs d’aquesta entitat que no es van reparar fins el 2020. Aquests informes es van començar a publicar el maig del 2017, però tenen lloc, en gran manera, durant els anys en què tant a la Conselleria de Benestar Social com a l’Ajuntament de Barcelona els màxims responsables eren polítics de Convergència i Unió.

Notícies relacionades

La petició l’ha registrat el diputat socialista Raúl Moreno. En concret, ha demanat que l’exconsellera Neus Munté (que va presidir el consorci des del desembre del 2012 fins al gener del 2016) i l’actual consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que presideix l’ens des del maig del 2021, compareguin davant de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya per «aclarir» les informacions publicades per EL PERIÓDICO. També reclamen que s’hi presentin per donar explicacions el primer gerent del consorci, Ramon Lamiel (2008-2012); Josep Pera (2012-2017), i l’actual gerent de la institució, Joan Uribe.

Aquest ens, participat en un 60% per la Generalitat de Catalunya i en un 40% per l’Ajuntament de Barcelona, s’encarrega de prestar els serveis socials especialitzats a la ciutat de Barcelona. Gestiona els centres de menors tutelats, pisos de mares víctimes de violència masclista, residències de persones amb discapacitat o centres ocupacionals, entre altres projectes.