Conflicte laboral

Renfe obre expedients als maquinistes per incomplir els serveis mínims

barcelona/Sin título-2.jpg

barcelona/Sin título-2.jpg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Renfe ha començat a obrir expedients als maquinistes que estan incomplint els serveis mínims fixats per a la vaga que secunda aquest col·lectiu des d’aquest dijous, a l’incórrer en falta considerada molt greu, segons fonts de l’operadora ferroviària.

La companyia ha obert els primers expedients a maquinistes de Rodalies de Catalunya i Rodalies de València, que és on s’han produït més incidències considerades molt greus des de l’inici de la vaga convocada pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris Semaf, que continuarà els dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre, coincidint amb el pont del Pilar. En cas de ser finalment sancionats, les sancions a què s’enfrontarien van des de la suspensió de cinc dies d’ocupació i sou fins a l’acomiadament, d’acord amb l’operadora.

Renfe està comunicant aquests primers expedients per tres vies que són l’aplicació lleida.net, que és un enviament d’correu electrònic amb certificació de recepció inclosa, que, precisament, és el mateix pel qual s’envia la carta de serveis mínims als treballadors que estan inclosos en aquests, ha explicat la companyia. Mitjançant aquesta aplicació, Renfe sap exactament quan s’ha enviat i quan ha sigut rebut i obert el missatge, ha afegit l’operadora.

Les dues vies restants són enviaments per burofax personal dirigit al treballador expedientat i per burofax dirigit als comitès locals als quals estan assignats aquests treballadors. A tots aquests primers expedients s’adverteix aquests treballadors per faltes considerades molt greus.

Notícies relacionades

Aquest divendres, segons Renfe, fins ara, un total de 344 trens que havien de complir els serveis mínims no han circulat a Rodalies de Catalunya i a Rodalies de València i de Madrid, on, igual que dijous, s’estan produint «absències injustificades de maquinistes, ja que tot ells disposen de carta de serveis mínims».

No obstant, el sindicat ha tornat a insistir aquest divendres en què «tots els maquinistes amb notificació de serveis mínims han acudit al seu lloc de treball» i ha acusat Renfe de propagar acusacions «infundades», a fi d’eludir la seva responsabilitat.