Justícia

L’Advocacia de l’Estat defensarà González Laya en el cas Ghali

L’exministra d’Exteriors està investigada en el procediment, tot i que encara no té data per comparèixer davant del jutjat

L’Advocacia de l’Estat defensarà González Laya en el cas Ghali

KIKO HUESCA / EFE

2
Es llegeix en minuts

L’Advocacia de l’Estat assumirà la defensa de l’exministra d’Afers Exteriors Arancha González Laya davant el Jutjat d’Instrucció Número 7 de Saragossa, on se l’investiga per l’entrada a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Ghali. Fonts jurídiques han confirmat a Europa Press que els serveis jurídics de l’Estat ja han informat el magistrat a càrrec de la investigació, Rafael Lasala, que representaran González Laya en el procediment.

L’Advocacia respon així a la interlocutòria de la setmana passada per la qual s’acordava la imputació de l’extitular d’Exteriors i en la qual el jutge preguntava qui assumiria la seva defensa.

González Laya figura com a investigada per presumptes delictes de prevaricació, encobriment i falsedat en document privat, segons ha avançat Vozpópuli. Fonts jurídiques consultades per Europa Press han assegurat que, fins ara, el magistrat instructor no ha fixat una data per al seu interrogatori.

Excap de Gabinet

L’Advocacia de l’Estat ja representa en la causa l’excap de gabinet de González Laya, Camilo Villarino, també investigat en el procediment.

Les mateixes fonts han indicat que Villarino en la seva declaració davant el jutge va assenyalar l’exministra i la que va ser directora del gabinet de Carmen Calvo quan era vice presidenta primera del Govern com a coneixedores de l’entrada de Ghali.

Arran d'aquestes afirmacions, les acusacions han demanat incloure en el procediment les testificals de l’ex vicepresidenta primera i la seva directora de gabinet, així com a la cap de gabinet del ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska. Aquesta última ja té data per comparèixer davant del jutjat. Segons fonts de la causa, està citada per al pròxim 18 d’octubre.

Entrada i sortida de Ghali

Notícies relacionades

El líder del Front Polisario va arribar el 18 d’abril passat en un avió algerià a la Base Aèria de Saragossa, sense passar controls de fronteres ni documentació. Des d’allà va marxar en una ambulància a l’Hospital San Pedro de Logronyo i va ser ingressat en el centre sanitari sota el nom de Mohamed Benbatouche.

La matinada del 2 de juny va sortir d’Espanya rumb a Algèria, després de comparèixer davant del jutge Santiago Pedraz per diverses querelles presentades en contra seu per presumptes violacions dels Drets Humans als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. L’instructor de l’Audiència Nacional no va dictar cap mesura cautelar al no veure indicis de delicte que apuntessin a Ghali.