Tensions al Vaticà

Revelació del Papa després de la seva operació: «Alguns em volien mort»

  • Francesc carrega contra alguns prelats que l’acusen de comunista i que ja «preparaven el conclave»

  • També qualifica d’«obra del diable» una televisió catòlica que «contínuament parla malament» del Pontífex

El Papa Francisco

El Papa Francisco / FABIO FRUSTACI (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El papa Francesc ha revelat que després de la seva operació de còlon alguns el volien «mort» i que sap que alguns prelats es van reunir per preparar el «conclave» pensant que el seu estat de salut era «pitjor» del que s’informava per part de l’oficina de premsa de la Santa Seu. «Encara soc viu, tot i que alguns em volien mort. Sé que hi ha hagut trobades entre prelats que pensaven que el Papa estava més greu del que es deia. Preparaven el conclave», va assegurar Francesc en una trobada a porta tancada i sense periodistes el 14 de setembre amb els membres de la Companyia de Jesús durant el seu viatge a Eslovàquia el contingut del qual ha sigut publicat de manera íntegra per la revista dels jesuïtes ‘La Civiltà Cattolica’.

El Pontífex va advertir, a més, que hi ha una televisió catòlica que «contínuament parla malament del Papa». Segons el seu parer, personalment pot merèixer atacs i «injúries» perquè és «un pecador», però «l’Església no es mereix això». «És obra del diable. L’hi he dit a alguns d’ells», va afegir el Papa, que no va especificar de quina cadena de televisió estava parlant.

També va comentar que «hi ha clergues que fan comentaris dolents» sobre la seva persona i reconeix que de vegades li «falta la paciència, especialment quan jutgen sense obrir un diàleg». «Allà no hi puc fer res. Jo vaig endavant sense entrar al seu món d’idees falses o fantasies. Alguns m’acusaven de no parlar de la santedat. Que sempre parlo del tema social i que soc un comunista. I això que he escrit una encíclica sencera sobre la santedat ‘Gaudete et Exultate’ Jo vaig endavant no perquè vulgui fer una revolució. Faig el que sento que he de fer. Es necessita molta paciència, oració i caritat», va assenyalar.

Notícies relacionades

El Papa també va exposar els motius pels quals ha firmat un document pontifici que limita la celebració de la missa tridentina amb què, a més, regula les misses en llatí, cosa que ha causat un escàndol en els sectors tradicionalistes. «Espero que amb la decisió de frenar l’automatisme del ritu antic pugui tornar a les veritables intencions de Benet XVI i Joan Pau II. La meva decisió és fruit d’una consulta amb els bisbes del món l’any passat», va explicar.

D’altra banda, també identifica com un mal «buscar al camí de la rigidesa i del clericalisme» solucions eclesials mentre defineix aquestes dues actituds com «dues perversions».