En un punt de vacunació de Badalona

Salut subministra per error a 18 persones vacunades amb Moderna una dosi d’AstraZeneca

  • Actualment s’està fent seguiment als afectats, que no han presentat cap efecte advers

Salut subministra per error a 18 persones vacunades amb Moderna una dosi d’AstraZeneca
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut ha reconegut haver vacunat per error 18 persones amb una segona dosi d’AstraZeneca. L’error es va produir el 15 d’agost en el punt de vacunació de Can Cabanyes de Badalona, quan els afectats havien de rebre una segona dosi de Moderna i, en comptes d’això, se’ls va administrar AstraZeneca.

Fonts de la Conselleria han explicat a Europa Press que s’ha contactat amb les 34 persones vacunades a la franja horària en qüestió, ja que saben que hi ha hagut 18 dosis incorrectes però desconeixen qui d’aquestes persones van rebre la dosi equivocada. Asseguren que cap d’aquestes 34 persones presenta afectacions. De tota manera, se’ls està fent seguiment telefònic.

Des de Salut insisteixen que «es van prendre mesures per minimitzar possibles riscos» i, per exemple, se’ls va oferir fer-se una anàlisi serològica passat un mes d’aquesta segona dosi.

Notícies relacionades

Les fonts de la Conselleria ho han qualificat d’un «cas aïllat dins d’un pla de vacunació en què s’han administrat més de 10 milions de dosis». I han afegit que «a nivell internacional i estatal s’han utilitzat pautes que inclouen l’administració de dos tipus diferents de vacunes sense associar-hi efectes perjudicials per a la salut».

El cas ha saltat a la llum pública després que una de les afectades ho expliqués a l’emissora RAC-1.