Les restriccions a Catalunya

Catalunya prorroga les restriccions una setmana més i només amplia l’aforament a les universitats

  • El TSJC avala continuar una setmana més amb el límit de 10 persones en les reunions socials

  • El tribunal dona la raó al Govern i manté tancat l’oci nocturn

Botellón en Sants durante la Festa Major

Botellón en Sants durante la Festa Major / Manu Mitru (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya manté una setmana més les restriccions per fer front a la pandèmia, amb l’única novetat de l’ampliació de l’aforament a les universitats. Les mesures entren en vigor aquest divendres 3 de setembre després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi autoritzat aquest dijous la pròrroga de set dies.

Notícies relacionades

Així, continuarà una setmana més el límit de les reunions socials a un màxim de 10 persones i el límit d’un 70% de l’aforament als centres de culte. En el paquet de mesures, el Govern amplia del 50% al 70% l’aforament de les activitats teòriques presencials a les universitats, de cara al nou curs, en què es manté també l’opció telemàtica. Aquesta és una de les poques novetats en el conjunt de restriccions per fer front a la pandèmia. El TSJC dona la raó al Govern i manté tancat l’oci nocturn.

Millora insuficient

El Govern ja va remarcar que tenia la intenció de prorrogar les mesures, incloses les de l’oci nocturn. Per mantenir les mesures, el Govern ha argumentat que tot i que hi hagi una millora en els índexs epidemiològics i sanitaris, la tensió que té el sistema sanitari encara impacta sobre l’activitat ordinària programada d’una manera que continua sent «altament perjudicial» per als afectats.