Protesta contra el Govern

Primeres hores d’acampada a la plaça Sant Jaume de Barcelona per l’oci nocturn

  • «No pot ser que l’obrin i el tanquin com un ventall», han afirmat fonts de l’entitat

  • El TSJC ha rebutjat les mesures que la patronal Fecasarm havia proposat per a la reobertura

El sector del ocio nocturno inicia una huelga de hambre y una acampada indefinida en la plaça Sant Jaume

El sector del ocio nocturno inicia una huelga de hambre y una acampada indefinida en la plaça Sant Jaume / Ferran Nadeu (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una vintena de persones han passat la primera nit de l’acampada organitzada a la plaça Sant Jaume de Barcelona per la patronal de l’oci nocturn Fecalon per reclamar un calendari clar per a la reobertura del sector. També, han demanat que el Govern dicti unes normes d’actuació per a aquesta reobertura, segons han explicat fonts de l’entitat.

«Lluitar pel que ens pertany»

Les vint persones han acompanyat les quatre que aquest dimecres a la tarda van iniciar una vaga de fam indefinida fins que els departaments d’Interior i Salut de la Generalitat els donin una resposta. Així ho van anunciar el 27 d’agost des del seu compte de Twitter: «Temps desesperats requereixen mesures desesperades. Vaga de fam i acampada indefinida».

Notícies relacionades

Les mateixes fonts han reclamat seguretat jurídica per al sector i han dit que «no pot ser que l’obrin i el tanquin com un ventall», ja que reiniciar l’activitat té uns costos. «Volem un acord de mínims i que no se’ns utilitzi com a caps de turc», han recalcat, i han recordat que són l’únic sector de l’oci que es manté tancat.

Propostes del sector

Així mateix, la patronal FECASARM ja havia proposat unes mesures ‘cautelaríssimes’ per a la reobertura de l’oci nocturn, però el tribunal n’ha rebutjat aquest dijous l’aplicació, ja que avala que les restriccions nocturnes tenen la seva eficàcia i, de moment, el tribunal descarta la reobertura d’aquest sector.