On Catalunya

Amb la maniobra de Heimlich

Un policia de paisà salva una nena de morir asfixiada a València

La menor, que s’havia ennuegat en un bar del passeig marítim, va agrair la intervenció a l’agent amb un petó espontani

Un policía de paisano salva a una niña de morir asfixiada en Les Palmeres

Un policía de paisano salva a una niña de morir asfixiada en Les Palmeres

1
Es llegeix en minuts

Diumenge passat, un agent de la policia local de Sueca que es trobava fora de servei va aconseguir, amb la seva ràpida i encertada actuació, salvar la vida d’una menor amb aparents símptomes d’asfíxia. La nena era amb el seu pare a la terrassa d’un conegut bar del passeig marítim de les Palmeres (València) quan va començar a mostrar símptomes d’haver-se ennuegat amb algun aliment. L’agent, que havia estat de servei la nit anterior, al percebre la gravetat de la situació, es va acostar per fer-li la maniobra de Heimlich, de manera que va aconseguir alliberar el conducte respiratori.

Notícies relacionades

La nena, una vegada reposada i amb l’ensurt encara perceptible a la cara, es va acostar al policia per agrair-li amb un espontani petó a la galta l’ajuda. El pare, igualment, va agrair la ràpida i exemplar actuació del policia, així com d’un metge que era també al local i que es va acostar per prestar la col·laboració. El policia, desconcertat pels reconeixements, va indicar que, per damunt de tot, són sempre les persones i el seu deure d’actuar davant qualsevol situació d’emergència. La millor recompensa la seva actuació va ser, sens dubte, l’agraïment sincer de la menor.

«Una vegada més, la nostra Policia Local demostra el seu compromís al 100% amb el benestar de la ciutadania, sense importar les circumstàncies que es donin en el moment. Tot el nostre reconeixement per a l’agent que no s’ho va pensar dues vegades i amb la seva brillant actuació va aconseguir salvar la vida d’aquesta nena, de manera que va evitar que la campanya estival finalitzés d’una manera tràgica i amarga per a tothom», ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez.