Atac homòfob

Els investigadors no descarten noves detencions en el cas de Samuel Luiz

  • Els detinguts també s’enfronten a un delicte de temptativa d’homicidi per apallissar un jove senegalès que va mirar de defensar la víctima

Els investigadors no descarten noves detencions en el cas de Samuel Luiz

VÍCTOR ECHAVE

1
Es llegeix en minuts

Els investigadors del crim del jove Samuel Luiz, després d’una pallissa a la matinada del 3 de juliol al passeig marítim de la Corunya, no descarten noves detencions, segons han confirmat en roda de premsa després que el jutjat aixequés el secret del sumari. «L’operació segueix oberta, hi podria haver més detencions», ha avançat el comissari en cap de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de la Direcció Superior de Galícia, Pedro Agudo.

Quant als detinguts –un total de sis persones, dos dels quals són menors–, Agudo ha ratificat que han tingut una «responsabilitat directa», que en el cas de l’única noia, que va quedar en llibertat amb càrrecs, va situar com el d’«encobridora».

Per altra banda, els responsables policials han assenyalat que víctima i agressors no es coneixien «de res» abans i van descartar l’ús d’un puny americà en l’agressió, tot i que sí que investiguen el d’altres elements metàl·lics, localitzats a la vivenda d’un dels menors detinguts. «S’espera la resolució de l’ADN», ha afegit sobre un d’aquests objectes.

Temptativa d’homicidi

Els detinguts pel crim de Samuel Luiz, als quals se’ls imputa un delicte d’homicidi o assassinat consumat, també estan sent investigats per un altre d’homicidi en grau de temptativa per les lesions que van causar a Ibrahima Diack, l’home senegalès que va auxiliar la víctima mortal.

Notícies relacionades

En una compareixença a la Corunya, el delegat del Govern a Galícia, José Miñones; el cap superior de Policia de Galícia, José Luis Balseiro, i el comissari en cap de la brigada provincial de la Policia Judicial de la Prefectura Superior de Policia, Pedro Agudo, han detallat que Ibrahima «va cobrir amb el seu cos» Samuel, rebent per això «agressions que podien haver acabat amb la seva vida».

Per això, ha assenyalat Miñones que també se’ls investiga per un delicte d’homicidi, o assassinat, en grau de temptativa al senegalès, a qui ja se li ha concedit el seu permís de residència per intentar ajudar Samuel.