Avenç del virus

Letònia anuncia una «loteria de vacunació» amb 100.000 euros de premi

  • Tots els premis es pagaran sense impostos sobre la renda i seran part d’una sèrie de mesures per impulsar la taxa d’inoculació

Letònia anuncia una «loteria de vacunació» amb 100.000 euros de premi

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

El govern de Letònia va anunciar aquest divendres que organitzarà una loteria amb un premi major de 100.000 euros entre totes les persones al país bàltic que hagin rebut almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus com a mitjà per fomentar la vacunació.

El ministre de Sanitat, Daniels Pavluts, va dir que una vegada que s’aprovi una llei de via ràpida sobre la loteria de vacunes la setmana vinent, es faran sortejos setmanals de premis en efectiu que van des de diversos centenars d’euros a 10.000 euros durant 12 setmanes, i acabaran amb un sorteig final per a un premi superior a 100.000 euros.

Els guanyadors seran seleccionats mitjançant un procés electrònic aleatori de la base de dades nacional de persones vacunades.

Pavluts va dir que la loteria, en què tots els premis es pagaran sense impostos sobre la renda, serà part d’una sèrie de mesures per impulsar la taxa de vacunació a Letònia.

Fins divendres, el 45% de la població tenia almenys una dosi de vacuna, mentre que només el 40% estava completament vacunat.

Les autoritats sanitàries de Letònia han estat portant a terme una campanya de cartells i anuncis en els mitjans que fomenten la vacunació i els sortejos de loteria setmanals es transmetran per televisió, va dir el ministre.

També s’han obert reunions públiques més grans, espectacles de teatre i cine per a totes les persones que puguin certificar la vacunació completa o immunitat a causa de la recuperació de la Covid-19.

S’espera que la loteria costi al govern uns 1,2 milions d’euros.

Notícies relacionades

El ministre va destacar que la loteria i altres mesures per augmentar les taxes de vacunació eren necessàries, ja que la variant delta, altament infecciosa del virus és ara dominant entre les persones infectades a Letònia.

«Veiem un probable augment de les infeccions a partir del setembre a mesura que les escoles tornin a obrir i hi hagi més reunions de grups mixtos en interiors [vacunats i no vacunats]», va dir.