Sense importar la zona

Alemanya es planteja ampliar l’obligació del test negatiu als que tornin

Fins ara existeix una obligació de presentar un test negatiu per als que tornen amb avió i aquells que tornen de zones considerades d’alt risc

Alemanya es planteja ampliar l’obligació del test negatiu als que tornin

AFP / STEFANIE LOOS

2
Es llegeix en minuts

El Govern alemany es planteja ampliar l’obligació de presentar un test negatiu de coronavirus al tornar al país, sense importar la zona d’on es torni ni el mitjà pel qual es torna al país, segons un informe del Ministeri de Sanitat al qual van tenir accés els mitjans del grup Funke.

Fins ara existeix una obligació de presentar un test negatiu per a persones que tornin amb avió i per a persones que tornin de zones considerades d’alt risc i que no tinguin la pauta completa de la vacuna o hagin superat la malaltia.

Ara, el ministre de Sanitat vol «una ràpida extensió dels tests obligatoris», segons l’informe.

Segons els mitjans, actualment hi ha una discussió en el Govern sobre els plans de Spahn i hi ha resistència de part de la ministra de Justícia, Christine Lambrecht, que considera la mesura desproporcionada.

Zones d’alta incidència

Des de la mitjanit, Espanya i els Països Baixos són considerats com a zones d’alta incidència. Això implica que qui torni a Alemanya d’Espanya i dels Països Baixos i no tingui la pauta completa de la vacuna o hagi superat la malaltia ha de sotmetre’s a una quarantena de 10 dies, que es pot escurçar a 5 presentant un test negatiu.

El primer ministre bavarès, Markus Söder, té aquest dimarts una conferència virtual amb els seus col·legues dels estats federats amb governs presidits per la Unió Cristianodemòcrata (CDU).

A l’agenda hi ha la preocupació que la tornada de les vacances dispari les xifres de contagis, ja que a molts països europeus hi ha una incidència clarament superior a la que hi ha a Alemanya.

A Alemanya la incidència setmanal es va situar aquest dimarts en 14,5 per 100.000 habitants i, tot i que continua sent relativament baixa, està pujant constantment des de fa tres setmanes, segons l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia.

El 6 de juliol la incidència havia presentat el nivell més baix amb 4,9 contagis per 100.000 habitants.

La vacuna, la meitat de la població

En termes absoluts es van registrar en les últimes 24 hores 1.545 contagis de coronavirus. Fa una setmana hi havia hagut 1.183 contagis.

A més, es van registrar 38 morts relacionades amb la malaltia davant els 34 de la setmana passada.

Notícies relacionades

Des del començament de la pandèmia hi ha hagut a Alemanya 3.758.401 contagis confirmats de coronavirus. 3.647.700 persones han superat la malaltia i 91.565 han mort.

Un 49,4% de la població ha rebut la pauta completa de la vacuna i un 60,9% almenys la primera dosi.